nyheter
September 16, 2020
nyheter
September 16, 2020
MVI förvärvar PS Auction för att stödja cirkulär tillväxt
uttalande

MVI har förvärvat en majoritetspost i PS Auction (Bolagets hemsida) – ett bolag som verkar inom den cirkulära ekonomin. Med en digital auktionsplattform främjar PS Auction återanvändningen av en bred produktflora av såväl begagnade som oanvända maskiner, redskap, elektronik, möbler och konsumentprodukter. PS Auction har sedan 1958 varit aktiva inom auktionsbranschen med en bas i konkursauktioner och var tidiga med att digitalisera sin verksamhet.

2013 valde PS att förtydliga inriktningen med en affärsmodell som ger företagen möjlighet att arbeta mer hållbart. Bolaget finns i dag i hela Sverige och under 2020 räknar man med en bruttoförsäljning om cirka 400 mkr i Norden och Europa med god lönsamhet.
PS har under våren sökt en partner för accelererad tillväxt av sitt erbjudande inom den cirkulära ekonomin. I denna process presenterade sig MVI som aktiv intressent och den 15 september ingicks ett partnerskap, där MVI går in som tillväxtinvesterare jämsides PS tidigare ägare och ledning. Bolaget har etablerat en ledande position inom marknaden för cirkulära produkter och nätauktioner, och kan nu ta nästa steg i sin tillväxtresa.

Under de senaste åren har MVI undersökt marknaden för cirkulära tjänster, och hade redan innan processen identifierat PS Auction som potentiell partner. När möjligheten presenterade sig kunde MVI agera snabbt för att etablera en affärsplan tillsammans med ledningsgruppen. I detta arbete har även erfarna styrelseledamöter med relevanta bakgrunder adderats till bolaget, som kommer stötta samarbetet med sin expertis.

”Under 2019 föll pusselbitarna på plats för det bolag vi velat bygga under en längre tid. Detta har visat sig under 2020 och vi har levererat ett fantastiskt år så länge. Vi har nu ett urstarkt koncept och det är dags att ta nästa steg, vilket jag ser fram emot att ta tillsammans med MVI.”, säger Per Henriksson.

Strategin som genomsyrar den framtagna affärsplanen är cirkulär tillväxt, och att leverera hållbara tjänster för en mängd kunder i Sverige, och senare i Norden. Tillväxten kommer ske genom organiska initiativ och intern affärsutveckling, där MVI jobbar nära ledningen och bolaget.
”Vi ser oss främst som entreprenörer, vilket är en av anledningarna till vårt intresse för PS Auction: Ett familjeägt bolag som kontinuerligt tagit nästa steg i sin utveckling, samtidigt som man bevarat en stark lokal förankring. Vi vill bevara själen i bolaget samtidigt som vi satsar på tillväxt.”, säger Stefan Karlsson, partner på MVI.

MVI är en aktiv tillväxtinvesterare i den nordiska miljön, och stöttar drivna entreprenörer att ta nästa steg i sina bolagsbyggen. Tillsammans med entreprenörerna kan MVI tillföra kompetens inom en mängd områden, för att tillsammans etablera nästa generations nordiska bolag.

FÖRFATTARE
fler nyheter
nyheter
April 12, 2024
nyheter
April 12, 2024
MVI inleder partnerskap med DSolution och Easy Partner
nyheter
April 9, 2024
nyheter
April 9, 2024
Nordic Drives Group förvärvar Aalestrup Elektro ApS
nyheter
January 25, 2024
nyheter
January 25, 2024
Treeco Group stärker sin position genom förvärv av Rögle Plantskola