nyheter
April 12, 2017
nyheter
April 12, 2017
Rutinerad jämtlänning ny vd för SMP Parts.
uttalande

Rutinerad jämtlänning ny vd för SMP Parts.

Hans Hanses tar 1 juli över vd-stolen i SMP Parts, ett jobb som innebär stora utmaningar. Det växande företaget befinner sig i en mycket expansiv fas med stora förhoppningar om fortsatt tillväxt i både Skandinavien och delar av övriga Europa.

För ett par år sedan fick SMP Parts i Ilsbo nya ägare med stark ekonomi, lång erfarenhet av företagande och ett starkt driv att utveckla företaget. Med en stärkt ekonomi i ryggen började en resa som inneburit att företaget vuxit kraftigt under några år bland annat genom att satsa betydligt hårdare utanför Skandinavien. Förra året uttalades också det tuffa målet att dubbla omsättningen fram till år 2020.

Den som nu ska leda företaget i nästa fas, med start vid halvårsskiftet, är Hans Hanses från Östersund, en rutinerad företagsledare som inledde sin yrkeskarriär som egen företagare hemma i Jämtland. De senaste tjugo åren har han haft olika ledande befattningar där han ingått i ledningsgruppen och haft såväl resultat- som personalansvar.

Närmast kommer han från tjänsten som vd på Zepro som tillverkar och säljer bakgavellyftar för lastbilar och trailers. Bland tidigare uppdrag finns vd-jobb på Engcon Nordic och Mähler & Söner.

I grunden är Hans Hanses maskiningenjör, men har byggt på erfarenheten genom att bland annat studera organisation, ledarskap och ekonomi.

– Med Hans vid rodret får vi en kunnig och erfaren ledare som drivit flera tillverkande företag framgångsrikt under många år. Vi tror att Hans har både den kompetens och det driv som behövs för att ta SMP Parts till nästa nivå, säger företagets nuvarande vd Lars-Göran Stenberg.

SMP Parts knyter till sig rutinerade Hans Hanses som vd i bolaget med start vid halvårsskiftet.

FÖRFATTARE
fler nyheter
nyheter
April 12, 2024
nyheter
April 12, 2024
MVI inleder partnerskap med DSolution och Easy Partner
nyheter
April 9, 2024
nyheter
April 9, 2024
Nordic Drives Group förvärvar Aalestrup Elektro ApS
nyheter
January 25, 2024
nyheter
January 25, 2024
Treeco Group stärker sin position genom förvärv av Rögle Plantskola