nyheter
March 29, 2023
nyheter
March 29, 2023
uttalande

Treeco rekryterar ny VD för gruppen

Nordens ledande partner för grön infrastruktur rekryterar Anders Brattwall som ny VD

MVI Fund II's portföljbolag Treeco är marknadsledande i Norden inom växtmaterial och produkter för anläggande av grön infrastruktur.

Treeco förväntas i år omsätta mer än SEK250m från sin verksamhet i Sverige och Danmark. Den nordiska marknaden för växtmaterial har de senaste åren visat en god efterfrågetillväxt som förväntas fortsätta. Städer ökar sina ambitioner att ge människor tillgång till fler grönområden. Växtmaterial spelar en nyckelroll i denna viktiga livskvalitetstrend eftersom det skapar en hälsosammare livsmiljö, fångar upp växthusgaser och utgör naturliga barriärer mot översvämningar och andra effekter av extremt väder.

Treeco är väl positionerat för att dra nytta av denna trend, tack vare sin betydande kunskap om växtmaterial och sin förmåga att odla fleråriga kulturer, som träd och buskar, av premiumkvalitet. Bolaget ska även digitalisera och designa ytterligare tjänster för att skapa hållbara grönområden.

Ett viktigt steg på denna tillväxtresa är rekryteringen av Anders Brattwall som ny VD. Han har över 15 års erfarenhet från tekniska konsultföretag (Rejlers, WSP) och landskapsarkitekter (White Arkitekter, WSP). Hans senaste roll var som affärsområdeschef Civil inom Rejlers division Infrastruktur.

Det finns en enorm potential i grön infrastruktur. Jag är så glad över att samarbeta med MVI och Treeco-teamet och att arbeta med en så meningsfull uppgift som att göra städer grönare”, säger Anders Brattwall, Treecos nya VD.

"Grattis till oss alla att en så fantastisk lagspelare och expert går med i vår grupp som VD. Vi kommer att ha så roligt på denna spännande resa”, säger Jörgen Andersson Warpman, VD Stångby Plantskola, tillförordnad VD Treeco

Vi är mycket glada över att Anders Brattwall kommer att leda Treeco på denna tillväxtresa! Hans omfattande ledarskapserfarenhet och starka nätverk passar bolaget perfekt.” säger Daniel Nilsson, styrelseordförande i Treeco

Om Treeco

Treeco omfattar de marknadsledande företagen Stångby Plantskola, Kortegaards Planteskole och HPJ Garden med en sammanlagd omsättning på ca SEK250m och 80 anställda fördelade på flera orter i Sverige och Danmark.

Vi förser kunder inom en mängd olika branscher med växtmaterial och kringprodukter för anläggande av grön infrastruktur samt erbjuder utbildning för grön urbanisering.

Stångby är en marknadsledande plantskola på den svenska B2B-marknaden för växtmaterial, med ett omfattande sortiment av högkvalitativa växter. HPJ Garden är en leverantör av produkter inom grön infrastruktur och trädgårdsskötsel. P. Kortegaards Planteskole är den danska marknadsledaren för träd och buskar av premiumkvalitet till B2B segmentet.

FÖRFATTARE
fler nyheter
nyheter
April 12, 2024
nyheter
April 12, 2024
MVI inleder partnerskap med DSolution och Easy Partner
nyheter
April 9, 2024
nyheter
April 9, 2024
Nordic Drives Group förvärvar Aalestrup Elektro ApS
nyheter
January 25, 2024
nyheter
January 25, 2024
Treeco Group stärker sin position genom förvärv av Rögle Plantskola