nyheter
January 25, 2024
nyheter
January 25, 2024
uttalande

Treeco Group stärker sin position genom förvärv av Rögle Plantskola

Treeco Group är marknadsledande i Norden inom växtmaterial och produkter för anläggande av grön infrastruktur. Genom förvärvet av Rögle Plantskola i Ängelholm stärks denna position ytterligare. Rögle Plantskola förser B2B-marknaden framför allt med ungplantor och häckplantor. Bolagets kunder finns främst i Sverige men även i övriga Norden. Förvärvet medför ett bidrag om SEK 12m till koncernens omsättning.

"Vi har utvecklat vårt erbjudande och kunskap under många år med en stabil kundbas och vi är mycket glada över att nu tillhöra Treeco-koncernen, där vi får ännu bättre förutsättningar att tillsammans utveckla vår verksamhet och marknadsposition vidare.” – Max Valtinat, VD för Rögle Plantskola.

”Rögle Plantskola är en etablerad och viktig spelare på marknaden och genom förvärvet kommer vi addera viktig kompetens inom framtagande av växtmaterial till vår koncern. Vi ser mycket fram emot att tillsammans utveckla branschen inom grön infrastruktur vidare” – Anders Brattwall, VD Treeco Group

Om Rögle Plantskola AB
Rögle grundades 1965 och drivs av Max Valtinat. Plantskolan ligger i Tånga, söder om Ängelholm, och har 8 erfarna och kompetenta medarbetare. Rögle har lång erfarenhet och god kompetens inom växtodling, däribland frö- och sticklingsförökning.

Om Treeco Group
Treeco omfattar de marknadsledande företagen Stångby Plantskola, Kortegaards Planteskole, HPJ Garden, och nu även Rögle Plantskola, med en sammanlagd omsättning på ca SEK250m och 80 anställda fördelade på flera orter i Sverige och Danmark. Vi förser kunder inom en mängd olika branscher med växtmaterial och kringprodukter för anläggande av grön infrastruktur samt erbjuder utbildning för grön urbanisering.

Kontaktperson:
Anders Brattwall
CEO Treeco Group
+46 (0) 705 32 57 04

FÖRFATTARE
fler nyheter
nyheter
April 12, 2024
nyheter
April 12, 2024
MVI inleder partnerskap med DSolution och Easy Partner
nyheter
April 9, 2024
nyheter
April 9, 2024
Nordic Drives Group förvärvar Aalestrup Elektro ApS
nyheter
January 25, 2024
nyheter
January 25, 2024
Treeco Group stärker sin position genom förvärv av Rögle Plantskola