nyheter
September 5, 2023
nyheter
September 5, 2023
uttalande

Nordic Drives Group expanderar i Danmark genom förvärvet av Midtjydsk Elektro A/S.

Midtjydsk är specialiserat på försäljning och eftermarknadsservice av elektriska motorer och relaterad utrustning samt kranar och lyftutrustning. Midtjydsk är baserat i Herning (Danmark) och ägs av Michael Hougesen och Karsten Jakobsen, båda med omfattande erfarenhet från branschen. Midtjydsk har växt de senaste åren genom återkommande kunder inom processindustrin på Jylland samt en stark position på marknaden för kran- och lyftutrustning.

 

Nordic Drives Group är MVI:s industriella roll-up inom OEM och eftermarknaden för industriella elmotorer och frekvensomvandlare, och förvärvet bidrar till målet att vara en av de ledande aktörerna inom motorer och drivsystem i norra Europa.

 

Karsten Jakobsen, ägare av Midtjydsk, säger: "De synergier vi kan förverkliga med NDG är starka, och vi ser fram emot att expandera både inom elektromekanik och kranverksamheten framöver."

 

Michael Hougesen fortsätter: "Vi är mycket positiva över möjligheten att vara en del av en större grupp som hjälper oss att ta nästa steg i vår resa."

 

"Jag är mycket nöjd med förvärvet av Midtjydsk, som är det första danska eftermarknadsföretaget i gruppen. Det är ett välskött företag med stark ledning och företaget kompletterar och tillför kompetens till hela gruppen", säger Tom Gustavsson, VD för Nordic Drives Group.

FÖRFATTARE
fler nyheter
nyheter
April 12, 2024
nyheter
April 12, 2024
MVI inleder partnerskap med DSolution och Easy Partner
nyheter
April 9, 2024
nyheter
April 9, 2024
Nordic Drives Group förvärvar Aalestrup Elektro ApS
nyheter
January 25, 2024
nyheter
January 25, 2024
Treeco Group stärker sin position genom förvärv av Rögle Plantskola