nyheter
April 9, 2024
nyheter
April 9, 2024
uttalande

Nordic Drives Group expanderar ytterligare i Danmark genom förvärvet av Aalestrup Elektro ApS

Aalestrup Elektro grundades 1957 och är en väletablerad fullserviceleverantör inom service och försäljning av elmotorer, växlar, pumpar och frekvensomriktare. Verksamheten bedrivs från tre elektromekaniska verkstäder belägna i Aalestrup, Aars och Skive med totalt 25 erfarna tekniker. Henrik och Lars D. Hansen, tidigare ägare av Aalestrup, har båda lång erfarenhet från branschen och kommer att vara en viktig del av Nordic Drives Group framöver.

Nordic Drives Group är MVI:s industriella roll-up inom OEM och eftermarknaden för industriella elmotorer och frekvensomvandlare, och förvärvet bidrar till målet att vara en av de ledande aktörerna inom motorer och drivsystem i norra Europa.

Henrik D. Hansen, säljare av Aalestrup, säger: "Vi har haft ett fint samarbete fram till försäljningen av vårt företag, och vi gillar modellen för Nordic Drives Group. Vi ser många intressanta synergier inom gruppen. Vi är glada att vara en del av resan där vi ser att vi både kan bidra till och dra nytta av att tillhöra Nordic Drives Group."

Tom Gustavsson, VD för Nordic Drives Group: "Aalestrup Elektro är verkligen en pärla. Det är ett välorganiserat företag med en ljus framtid, och jag ser mycket fram emot att fortsätta arbeta med Lars och Henrik och deras team för att ytterligare stärka Aalestrups och NDGs position i Jylland och Danmark."

FÖRFATTARE
fler nyheter
pressmeddelanden
June 18, 2024
pressmeddelanden
June 18, 2024
Ascenco Group anställer Daniel Nyman
June 11, 2024
June 11, 2024
Freedom Group förvärvar två nya redovisningsbyråer
nyheter
April 12, 2024
nyheter
April 12, 2024
MVI inleder partnerskap med DSolution och Easy Partner