nyheter
October 2, 2023
nyheter
October 2, 2023
uttalande

MVI tillkännager framgångsrik försäljning av Great Security, för fortsatt framtida tillväxt

MVI, en ledande nordisk private equity-fond, förkunnar en betydande milstolpe i sin första fond ("MVI Fund I") – vilket är den framgångsrika avyttringen av sitt portföljbolag, Great Security Holding AB, och dess dotterbolag ("Great Security"). Transaktionen markerar ett avgörande ögonblick i MVIs historia och understryker deras engagemang för att skapa nästa generation av nordiska bolag. MVI identifierade tidigt säkerhetsbranschen som en attraktiv tillväxtbransch och stödde Great Security både i dess etablerings- och tillväxtfas.

Great Security, en marknadsledande oberoende leverantör av säkerhetstjänster i Sverige, har blomstrat under MVIs förvaltning och uppnått såväl värdeskapande som stark omsättning. Under de senaste sex åren har företaget konsoliderat den fragmenterade säkerhetsmarknaden och ökat sin omsättning från SEK 140 miljoner till nästan 900 miljoner. Denna prestation möjliggjordes genom en kombination av organisk expansion och femton strategiska tilläggsförvärv som genomfördes under MVIs ägarskap.

Under sitt partnerskap med MVI har Great Security utvecklats från en lokal tjänsteleverantör till en nationell säkerhetsjätte som verkar under mottot "Ett Great Security." Detta har varit tydligt givet nyligen tilldelade nationella upphandlingar, vilket säkrat ställningen som ett av Sveriges ledande integrerade säkerhetsföretag. Ungefär sjuttio av Great Securitys anställda är certifierade experter inom sina respektive områden, vilket har bidragit till företagets framgång med att vinna prestigefyllda upphandlingar i början av 2023, och därmed lägga grunden för fortsatt tillväxt i de kommande åren.

Under MVIs ägarskap genomgick Great Security en transformation, kännetecknad av professionalisering, strategiska initiativ, investeringar och ett starkt och visionärt ledningsteam som lagt grunden för framtida tillväxt. MVI är stolta över den resa de har delat med Great Security och har skapat en fristående konkurrent inom säkerhetsbranschen. Företagets mycket kompetenta ledningsteam har utarbetat en robust affärsplan och använder modellen "Ett Great" för att vinna marknadsandelar lokalt och nationellt, samtidigt som man strävar mot ökad digitalisering och leverans av säkerhet som en tjänst.

Den nya huvudägaren i Great Security är EMK Capital, en pan-europeisk private equity-fond. Great Security kommer att samarbeta med Garda Sikring, Kibo Sikring och Heda Security, som också stöds av EMK Capital, för att stärka sin ställning inom tekniska säkerhetslösningar över hela Norden.

Daniel Nilsson, Partner på MVI, kommenterar: "I vår samarbete med Great Security i över 6 år är vi stolta över vad företaget har uppnått. Vi är ett marknadsledande företag i Sverige som verkar med god strukturell kapitalbas och en solid företagsledning. När vi närmar oss intäkter om SEK 1 miljard med god lönsamhet har vi verkligen lyckats skapa ett hållbart företag. Vi vill tacka ledningsteamet, entreprenörerna och styrelsemedlemmarna för deras fortsatta stöd. Vi önskar Great Security allt det bästa för framtiden tillsammans med EMK."

Om MVI:

MVI är en ledande investerare inom private equity i små och medelstora företag. Vårt mål är att fungera som en katalysator för tillväxt och att bygga långsiktigt starka företag i Sverige och övriga Norden. Vi arbetar aktivt med värdeskapande i våra portföljbolag baserat på vårt breda nätverk av entreprenörer och företagsledare. MVI är känt för sin förmåga att identifiera proprietära investeringsthemen och leverera hög avkastning på sina investeringar. För mer information om MVI och dess strategiska investeringar, besök gärna www.mvi.se.

For further inquiries or interview requests, please contact:

Daniel Nilsson, Partner daniel.nilsson@mvi.se / +46 (0) 70 655 78 52

Falk Wahlström, Director falk.wahlstrom@mvi.se / +46 (0) 76 050 96 51

FÖRFATTARE
fler nyheter
nyheter
April 12, 2024
nyheter
April 12, 2024
MVI inleder partnerskap med DSolution och Easy Partner
nyheter
April 9, 2024
nyheter
April 9, 2024
Nordic Drives Group förvärvar Aalestrup Elektro ApS
nyheter
January 25, 2024
nyheter
January 25, 2024
Treeco Group stärker sin position genom förvärv av Rögle Plantskola