nyheter
September 18, 2018
nyheter
September 18, 2018
MVI säljer Lakers Holding AB till Summa Equity
uttalande

MVI säljer Lakers Holding AB till Summa Equity

MVI har avyttrat Lakers Holding AB (”Lakers”) till Summa Equity. Transaktionen förväntas att slutföras under oktober månad efter konkurrensprövning i Norge.

Lakers startades av MVI i samarbete med Carl Hall (sedermera Styrelseledamot i bolaget) och Carl-Johan Callenholm (sedermera bolagets VD). Bolaget förvärvade initialt 3 verksamheter i Sverige och Norge. Detta följdes av ytterligare 7 förvärv i Norge, Sverige och Danmark. Bolaget har haft fin tillväxt både organiskt och via förvärv och har gått från 60 till 280 miljoner i omsättning. Nu efter 2 år och 8 månader har bolaget fullföljt sin affärsplan att bli en nordisk oberoende spelare inom pumpservice och eftermarknadsförsäljning av pumpar.

”MVI’s vision är att skapa nästa generations stabila medelstora tillväxtbolag i Norden. Jag upplever att Lakers har levt upp till alla dessa kriterier. Det är med varm hand vi nu lämnar över Lakers till nästa ägare för att fortsätta tillväxtresan” – Stefan Karlsson (Partner MVI)

MVI utvecklar svenskt näringsliv genom att investera i mindre bolag och underlätta deras tillväxt och därigenom bygga starka bolag i Sverige. MVI är erkänt duktiga på att genomföra kostnadseffektiva investeringar med god avkastning till ägarna. MVI arbetar aktivt med värdeskapande i sina bolag via sitt stora nätverk av seniora entreprenörer och industrialister.

FÖRFATTARE
fler nyheter
nyheter
April 12, 2024
nyheter
April 12, 2024
MVI inleder partnerskap med DSolution och Easy Partner
nyheter
April 9, 2024
nyheter
April 9, 2024
Nordic Drives Group förvärvar Aalestrup Elektro ApS
nyheter
January 25, 2024
nyheter
January 25, 2024
Treeco Group stärker sin position genom förvärv av Rögle Plantskola