nyheter
November 2, 2020
nyheter
November 2, 2020
MVI Fond II har signerat ett avtal att gå in som delägare i Biototal AB (“Biototal”). Tillsammans med grundarna och bolagets ledning är planen nu att stödja Biototal på den vidare tillväxtresan.
uttalande

Biototal är en marknadsledare inom cirkulär växtnäring med fokus mot jordbrukssektorn. Ända sedan starten 2006 har Jan Nystedt och Tomas Kjellquist satt lantbrukarens behov i centrum och utvecklat produkter och tjänster för hållbar livsmedelsproduktion. Bolaget erbjuder sina kunder rådgivning kring växtnäring och växtodling och levererar flertalet olika naturliga växtnäringsprodukter.

"Vi har allt sedan starten 2006 planerat och arbetat för en stark tillväxt. Efter noga urval och överväganden, så är vi övertygade att MVI är den delägare som just nu allra bäst kan bidra och ytterligare stärka Biototals utveckling och tillväxt!",  säger Tomas Kjellquist, grundare Biototal

"Ser fram emot att få ta nästa steg tillsammans med MVI. Det här ska bli kul!", säger Jan Nystedt, grundare Biototal

Biototal, med bas i Vreta Kluster utanför Linköping, har de senaste åren haft en imponerande tillväxt och förväntas i år omsätta kring SEK100m. För nästa steg på resan har man valt att plocka in en partner som kan accelerera denna tillväxten ytterligare. MVI har sedan tidigt 90-tal investerat i små och medelstora företag med syftet att fungera som en tillväxtkatalysator.

"Cirkulär växtnäring är en grundbult för att kunna åstadkomma ett hållbart samhälle. Som entreprenör och investerare känns det oerhört spännande att få jobba med detta tillväxtområde tillsammans med grundarna, ledning och personal i Biototal.", säger Stefan Karlsson, partner MVI

FÖRFATTARE
fler nyheter
nyheter
April 12, 2024
nyheter
April 12, 2024
MVI inleder partnerskap med DSolution och Easy Partner
nyheter
April 9, 2024
nyheter
April 9, 2024
Nordic Drives Group förvärvar Aalestrup Elektro ApS
nyheter
January 25, 2024
nyheter
January 25, 2024
Treeco Group stärker sin position genom förvärv av Rögle Plantskola