nyheter
November 9, 2022
nyheter
November 9, 2022
MVI Fund II etablerar partnerskap med ledande företag och skapar nordisk marknadsledare inom plantskolor och relaterade produkter för att underlätta grön urbanisering.
uttalande

MVI Fund II etablerar partnerskap med ledande företag och skapar nordisk marknadsledare inom plantskolor och relaterade produkter för att underlätta grön urbanisering.

Den 9 november kan MVI stolt presentera en ny bolagsgrupp i marknaden för grön infrastruktur och urbanisering. Samlade under Treeco Holdco (”Treeco”); Stångby Plantskola (”Stångby”), HPJ Garden (”HPJ”) och Kortegaards Planteskole (”Kortegaards”) bildar ett strategiskt partnerskap som storleksmässigt innebär nordiskt ledarskap. Tillsammans med entreprenörerna och gruppens anställda ser vi fram emot att skapa en grönare, hälsosammare och mer hållbar framtid.
Sedan mitten av 2021 är MVI Fund II i partnerskap med Stångby Plantskola AB (”Stångby”), en premiumplantskola på den svenska marknaden för B2B-kunder. Under sommaren 2022 gjordes man sitt första tilläggsförvärv genom ett partnerskap med HPJ Garden AB (“HPJ”). HPJ är en högkvalitativ leverantör av produkter inom trädgårds- och anläggningsbranschen. Idag går gruppen samman med P. Kortegaards Planteskole A/S (”Kortegaards”), den danska B2B-marknadsledaren för premiumträd och buskar.

Koncernen kommer finnas på flera platser i Sverige och Danmark för att förse kunder inom en mängd olika branscher med organiska infrastrukturprodukter och tjänster för en grön urbanisering. På årsbasis förväntas koncernen ha en omsättning på över 200 Mkr och cirka 80 anställda.

Den nordiska marknaden för organiskt växtmaterial har visat en god tillväxt de senaste åren och förväntas fortsätta växa. Underliggande marknadstrender är kommunernas ökade ambitioner för grön urbanisering – genom växtinvesteringar – för att förbättra medborgarnas välbefinnande, skapande av naturliga barriärer för översvämningar och värmeböljor, samt produkternas förmåga att fånga upp växthusgasutsläpp.

Treeco är väl positionerat för att dra nytta av framtida tillväxt av underliggande marknadstrender, med betydande kunskap om premiumprodukter och förmågan att odla fleråriga kulturer. Gruppen vill också driva digitalisering och skapa smarta tjänster för att hållbara grönområden.

MVI ser fram emot att fortsätta stötta koncernledningen och att växa Treeco som tydlig marknadsledare inom branschen. Alla säljare är kvar i gruppen operationellt och har investerat tillsammans med MVI.

Stångby Plantskola grundades 1978 och är en marknadsledande plantskola på den svenska B2B-marknaden för växtmaterial. Företaget är välkänt med ett förstklassigt rykte och ett omfattande sortiment av träd och buskar. Stångby har ca. 50 anställda och driver plantskolor utanför Lund i Skåne, med effektiva logistikanläggningar i Stockholmsregionen.

HPJ Garden grundades 1992 och är en högkvalitativ leverantör av produkter inom trädgårds- och anläggningsbranschen, bestående främst av utrustning och byggförnödenheter. Beläget i Habo, utanför Jönköping med 6 anställda, har företaget kunder över hela Sverige.

Kortegaards Planteskole grundades 1910 och är den danska B2B-marknadsledaren för träd och buskar. Företaget har 27 anställda och betydande markareal på Fyn där de odlar högkvalitativa träd och växter. Plantskolan har ett modernt sortiment och är specialiserat på alléträd med mer än 3 000 växtarter.

FÖRFATTARE
fler nyheter
nyheter
April 12, 2024
nyheter
April 12, 2024
MVI inleder partnerskap med DSolution och Easy Partner
nyheter
April 9, 2024
nyheter
April 9, 2024
Nordic Drives Group förvärvar Aalestrup Elektro ApS
nyheter
January 25, 2024
nyheter
January 25, 2024
Treeco Group stärker sin position genom förvärv av Rögle Plantskola