nyheter
April 13, 2023
nyheter
April 13, 2023
uttalande

Great Security fortsätter att växa och stärker, genom förvärven av Vadsbolås och Vadsbolarm, sin geografiska närvaro med egna etableringar på sju orter i Västra Götaland.

Vadsbolås AB (”Vadsbolås”) grundades redan 1972 av Bo Richardson, och 1984 utökades verksamheten med Vadsbolarm & Säkerhetstjänst AB (”Vadsbolarm”) som specialiserar sig på elektronisk säkerhet. Bolagen är marknadsledande i Skaraborg med mycket starka varumärken och ett komplett erbjudande inom säkerhetsteknik. Bolagen har en imponerande historik och har idag vuxit till ca 80 MSEK i årsomsättning och finns med sina mycket kompetenta medarbetare på sju orter – Mariestad, Skövde, Lidköping, Skara, Falköping, Tidaholm och Herrljunga.

”Vi är otroligt glada över att välkomna Vadsbolås och Vadsbolarm till Great Security. Detta är två mycket välrenommerade bolag med en attraktiv kundbas i ett geografiskt område där Great Security inte har egna etableringar idag. Genom denna utökning kommer vi närmare kunden och kan leverera högklassig service genom kompetenta medarbetare på fler orter”, säger Pontus Skårner, VD Great Security.

”Det känns tryggt att verksamheten nu blir en del av Great Security som delar våra värderingar och vision om att vara kunden och medarbetarens förstahandsval. Vi har sedan start byggt vår verksamhet på ansvarstagande, kunnande och erfarenhet, något som både vi och Great Security kommer att ha mycket nytta av framöver.”, säger Bo Richardson, grundare Vadsbolås och Vadsbolarm.

”Jag ser fram emot att tillsammans med Great Security fortsätta att utveckla verksamhetens potential genom bearbetning av nya kunder, nära samarbeten inom Great Security och en fortsatt utveckling av kunderbjudandet. Med Great Security kommer vi kunna leverera en ännu bättre helhet till både befintliga och nya kunder.“, säger Daniel Johansson, tidigare VD Vadsbolarm.

I samband med förvärvet kommer Bo Richardson att trappa ned åtagandet mot Vadsbolås och Vadsbolarm för att istället fokusera på andra verksamheter. Daniel Johansson, tidigare VD och delägare i Vadsbolarm, kommer att vara kvar i verksamheten för att driva Vadsbolarm.

De nya etableringarna kommer att drivas som en egen region inom Great Security. I samband med förvärvet kommer Kenneth Holmberg, idag regionchef för Great Securitys region Nord, att tillträda som regionchef för den nybildade regionen.

Om Great Security

Great Security är ett av Sveriges ledande oberoende säkerhetsföretag. Vi erbjuder smarta och heltäckande säkerhetslösningar för att låsa, passera, larma, övervaka, släcka och trygga. Vår engagerade och kunniga personal sätter alltid kunden i första rummet för att möta varje enskild kunds unika krav, behov och förutsättningar. Great Security omsätter innan förvärvet ca 750 mkr och har ca 400 medarbetare. Med 28 kontor och ett starkt partnernätverk finns vi alltid nära våra kunder.

Kontaktperson:

Daniel Nilsson, Partner MVI

daniel.nilsson@mvi.se

+46 70 655 78 52

Pontus Skårner, VD Great Security

pontus.skarner@greatsecurity.se

+46 70 334 82 27

FÖRFATTARE
fler nyheter
pressmeddelanden
June 18, 2024
pressmeddelanden
June 18, 2024
Ascenco Group anställer Daniel Nyman
June 11, 2024
June 11, 2024
Freedom Group förvärvar två nya redovisningsbyråer
nyheter
April 12, 2024
nyheter
April 12, 2024
MVI inleder partnerskap med DSolution och Easy Partner