nyheter
January 15, 2024
nyheter
January 15, 2024
uttalande

Freedom Group stärker sin position i Västsverige

Freedom Group fortsätter sin tillväxtresa inom redovisningsbranschen genom förvärvet av Markekonomerna i Kinna AB. Markekonomerna är en framstående redovisningsbyrå som erbjuder högkvalitativa redovisningstjänster, löneadministration och relaterad rådgivning till små och medelstora företag (”SMEs”).


Förvärvet stärker inte bara Freedom Groups närvaro i Kinna med omnejd utan bidrar också med SEK 13m till koncernens omsättning. Detta förvärv är ytterligare ett steg i linje med Freedom Groups framgångsrika strategi att konsolidera och driva digitaliseringen inom redovisningsbranschen. Vi ser fram emot att integrera Markekonomerna i vår växande familj och tillsammans fortsätta skapa positiva förändringar inom branschen!


”Ett antal investerare visat intresse för oss, och vi kände att vi verkligen hittade den perfekta matchningen med Freedom Group. Vi är oerhört glada över att fortsätta vår verksamhet under det väletablerade varumärket Markekonomerna, samtidigt som vi blir en del av en omfattande och innovativ grupp av redovisningsbyråer med mängder av kompetens. Tillsammans kommer vi att vara drivkraften för förändring inom branschen,” - Marcus Sveibert, VD Markekonomerna.


"Markekonomerna är en välskött byrå med omfattande rådgivning, där ledarna klart och tydligt sätter fokus på kvalitet för både kunder och medarbetare. De är dessutom motiverade att vidta ytterligare steg för att fortsätta främja byråns utveckling. Vi ser verkligen fram emot att samarbeta och tillsammans driva branschen mot nya framgångar." - Emma Strömfelt, VD Freedom Group.


Om Markekonomerna

Markekonomerna AB förvärvades 1998 av Magnus Haglund, som fortsätter att vara aktiv i företaget även framöver, som affärsrådgivare. År 2019 gick Marcus Sveibert in som delägare. Med 15 anställda har företaget framgångsrikt levererat kundorienterad service, vilket har resulterat i en omfattande kundbas i Kinna med omnejd. Markus kommer axla rollen som VD i Markekonomerna.


Om Freedom Group
Freedom är den mest snabbväxande redovisningsgruppen i Sverige. Vår vision är att få företagare att växa. Genom att ha effektiva och digitaliserade processer kan vi spendera tid där det är viktigt för kunderna, finnas där och ge råd som hjälper dem att utveckla sin verksamhet.


Kontaktperson:

Niclas Miörner, CFO och Förvärvschef, Freedom Group
+46 (0) 763 18 09 99

FÖRFATTARE
fler nyheter
nyheter
April 12, 2024
nyheter
April 12, 2024
MVI inleder partnerskap med DSolution och Easy Partner
nyheter
April 9, 2024
nyheter
April 9, 2024
Nordic Drives Group förvärvar Aalestrup Elektro ApS
nyheter
January 25, 2024
nyheter
January 25, 2024
Treeco Group stärker sin position genom förvärv av Rögle Plantskola