nyheter
June 19, 2023
nyheter
June 19, 2023
uttalande

Emma Strömfelt

Styrelsen i Freedom Group har tillsatt Emma Strömfelt som ny VD. Emma kommer att börja sin tjänst i slutet av september 2023, då hon efterträder den nuvarande interim-VDn Niclas Miörner. Niclas återgår samtidigt till sin tidigare roll som CFO.

Emma Strömfelt kommer närmast från en roll som interims-VD för legal tech bolaget Lexly. Före Lexly har Emma hunnit vara på AniCura group som Chief Digital Officer och innan dess Head of Digital Innovation på Swedbank. Emma har en masterexamen i International Business Administration från Jönköping International Business School.

”Jag ser verkligen fram emot att inom kort tillträda som VD på Freedom Group och att arbeta för ett större och starkare bolag tillsammans med alla våra medarbetare. Freedoms affärsmodell där starka kundrelationer och entreprenörskap ute i de lokala verksamheterna kombineras med en hög grad av digitalisering blir det bästa av två världar och möjliggör för oss att hjälpa våra kunder att vinna. Det är fantastiskt att se hur snabbt hela gruppen har vuxit vilket signalerar något om styrkan i det erbjudande vi har både till kunderna, men också till andra bolag i branschen som vill möta digitaliseringens möjligheter och utmaningar.”, säger Emma Strömfelt.

”Jag är fantastiskt glad att Emma valt att leda Freedom Group på nästa steg i vår resa. Hennes starka driv och brinnande intresse för affärsutveckling, digitaliseringsfrågor och entreprenörskap kommer att vara instrumentellt för att bygga plattformen vi behöver för att nå en marknadsledande position i branschen.”, säger Henrik Rättzén, ordförande Freedom Group.

Redovisningskoncernen Freedom Group, majoritetsägd av private equity bolaget MVI, bildades i januari 2022 med visionen om att hjälpa småföretagaren lyckas. Idag tretton förvärv senare omsätter gruppen ca 230 miljoner kronor på årsbasis och har ca 230 anställda. Freedom Group äger och utvecklar den egna mjukvaran Bflow. Målsättningen är att nå en marknadsledande position i Sverige genom förvärv av fler byråer samt organisk tillväxt.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stefan Karlsson, Partner MVI
+46 (0) 70 601 00 39, stefan.karlsson@mvi.se

FÖRFATTARE
fler nyheter
nyheter
April 12, 2024
nyheter
April 12, 2024
MVI inleder partnerskap med DSolution och Easy Partner
nyheter
April 9, 2024
nyheter
April 9, 2024
Nordic Drives Group förvärvar Aalestrup Elektro ApS
nyheter
January 25, 2024
nyheter
January 25, 2024
Treeco Group stärker sin position genom förvärv av Rögle Plantskola