pressmeddelanden
June 18, 2024
pressmeddelanden
June 18, 2024
uttalande

Ascenco Group anställer Daniel Nyman

Ascenco Group, ett MVI-bolag inom kritisk infrastruktur, har idag tillsatt Daniel Nyman som VD och Koncernchef för gruppen. Koncernledningen kommer bestå av ett antal nyckelroller som agerar strategiskt bollplank för gruppens bolag.

Daniel Nyman är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har arbetat inom Hissindustrin sedan 2010. Sedan 2013 har Daniel varit medlem och är numera ordförande i Hissförbundets styrelse.

Med ett flertal positioner inom olika branschnära bolag och över värdekedjan har han en gedigen erfarenhet för uppgiften, och MVI ser fram emot att jobba tillsammans med Daniel.

”Jag är stolt över att få möjligheten att utveckla Ascenco Group vidare tillsammans med de engagerade och kompetenta kollegorna inom bolaget samt tillkommande bolag som vill vara med på denna resa”, säger Daniel Nyman

Ascenco Group, en samlande enhet inom produkter och tjänster för kritisk infrastruktur, är sedan slutet av 2023 i partnerskap med Nordic Lift Tech AB (NLT). NLT har 70 anställda, en omsättning om 130 MSEK och mer än 6,000 hissar under service.

”Vi är glada att Daniel har valt att engagera sig i denna investering som ligger väl i linje med vad MVI investerar i” säger Daniel Nilsson, Grundare MVI.

För mer information, vänligen kontakta:

Daniel Nyman, VD Ascenco Group - daniel.nyman@ascencogroup.com

Daniel Nilsson, Partner MVI - daniel.nilsson@mvi.se

Om Nordic Lift Tech:

Nordic Lift Tech bildades år 2023 genom att Granitor Electros befintliga hissverksamhet med cirka 70 anställda blev en fristående bolagsgrupp. Verksamheten har en lång och gedigen historia, med många framgångsrika projekt som präglas av hög kompetens och kvalitet. Verksamheten utgår från Gävle, Falun, Sundsvall, Karlstad och Umeå.

Nordic Lift Tech strävar mot att leverera hållbara och kundnära kvalitetslösningar inom hiss- och portbranschen, oavsett varumärke och disciplin (installation, modernisering och service), där hissens och portens livstidsvärde optimeras.

Om Ascenco Group:

Ascenco Group är en grupp bolag verksamma inom service av kritisk infrastruktur. Ascenco ämnar leverera hållbara och kundnära kvalitetslösningar inom samhällets mest kritiska funktioner. Med erfaren och kompetent personal kan kunder få hjälp med proaktiva lösningar över en rad discipliner.

Individen ska kunna ha säker tillgänglighet oavsett förutsättning, och industrins hjul ska fortsätta snurra.

FÖRFATTARE
fler nyheter
pressmeddelanden
June 18, 2024
pressmeddelanden
June 18, 2024
Ascenco Group anställer Daniel Nyman
June 11, 2024
June 11, 2024
Freedom Group förvärvar två nya redovisningsbyråer
nyheter
April 12, 2024
nyheter
April 12, 2024
MVI inleder partnerskap med DSolution och Easy Partner