nyheter
April 11, 2019
nyheter
April 11, 2019
Carola Lemne har varit VD för några av Sveriges främsta sjukhus och vårdorganisationer. Nu ser hon fram emot att delta i Art Clinics expansiva skede som deras nya styrelseordförande.
uttalande

Carola Lemne har varit VD för några av Sveriges främsta sjukhus och vårdorganisationer. Nu ser hon fram emot att delta i Art Clinics expansiva skede som deras nya styrelseordförande.

– Jag tycker om när verksamheter drivs av entrepenörer som verkligen tror på vad de gör. Därför drogs jag till Art Clinic, säger Carola Lemne.

Art Clinic är en specialistklinik inom bland annat plastikkirurgi, ortopedi och ryggkirurgi. Carola Lemne anser att verksamheten är en högkvalitativ aktör, inte minst inom plastikkirurgi.

– Det är ett område som ses över axeln av många och det finns tyvärr en del som inte är fullt så noggranna som de borde vara. Men Art Clinic har oerhört höga ambitioner och driver det här på allvar, säger Carola Lemne.

Carola Lemne är från början läkare och har haft en rad olika roller inom vårdbranschen. I 14 år jobbade hon i internationella läkemedelsindustrin i Sverige, Europa och USA. Hon började sedan som VD för Danderyds sjukhus och blev därefter koncernchef för Praktikertjänst – Sveriges största privata vårdbolag. De senaste fem åren har hon varit VD för Svenskt Näringsliv.

Hennes långa erfarenhet gör henne till en stor tillgång för Art Clinic. Som styrelseordförande ser hon fram emot att få komma verksamheten närmare.

– Rollen handlar inte bara om att leda styrelsens arbete, man fungerar också som en coach och bollplank för VD:n. Eftersom jag själv varit VD i många år vet jag att man kan uppskatta den dialogen, säger Carola Lemne.

Art Clinic befinner sig just nu i ett expansivt skede med både nyrekryteringar och en storsats-ning i Stockholm. En viktig fas som Carola Lemne känner sig trygg i.

– Jag har alltid varit mer intresserad av utveckling än av stagnation. Det tilltalar mig att komma in i ett skede där man har tydliga planer på att expandera, särskilt när det är ett koncept som är värt att spridas, säger Carola Lemne.

Carola Lemne ser fram emot att få se företaget växa. Men hon tycker samtidigt att Art Clinic borde hålla fast vid gamla arbetssätt, särskilt när det gäller klinikens nära och personliga kon-takt med sina patienter.

– Just nu känner man alla så utmaningen blir att behålla vår familjära känsla och gemen-samma vision om hur vi ska bemöta våra patienter. Jag ser fram emot att stötta Art Clinics arbete så att vi kan ha kvar den känslan samtidigt som vi blir allt större, avslutar Carola Lemne.

FÖRFATTARE
fler nyheter
nyheter
April 12, 2024
nyheter
April 12, 2024
MVI inleder partnerskap med DSolution och Easy Partner
nyheter
April 9, 2024
nyheter
April 9, 2024
Nordic Drives Group förvärvar Aalestrup Elektro ApS
nyheter
January 25, 2024
nyheter
January 25, 2024
Treeco Group stärker sin position genom förvärv av Rögle Plantskola