nyheter
November 18, 2020
nyheter
November 18, 2020
Art Clinic har tecknat ett avtal med Integrum AB, som gäller OPRATM Implant System inom behandling med skelettförankrade proteser.
uttalande

En ny satsning på osseointegration från Art Clinic och Integrum

Art Clinic har tecknat ett avtal med Integrum AB, som gäller OPRATM Implant System inom behandling med skelettförankrade proteser.

Center of Excellence

Integrum AB utvecklar innovativa system för skelettförankrade proteser. De har varit aktiva inom området i 30 år och deras system, OPRATM Implant System, används av erkända sjukhus, universitetskliniker, och specialister globalt. I och med det nya samarbetet kommer Art Clinic och Integrum bygga upp ett så kallat Center of Excellence, där man kommer att genomföra behandling med skelettförankrade proteser. Inom ramarna för centret, kommer man även att bedriva utbildning och forskning inom området, tänkt att gynna kliniker över hela världen.

"Vi är väldigt glada över att kunna berätta att Art Clinic nu skapar ett Center of Excellence för vårt OPRATM Implant System. Vi ser fram emot ett samarbete som gynnar både oss och dem under många år framöver." säger Maria Lopez, VD på Integrum AB.

En ny bas i Europa

Detta blir ett exklusivt Center of Excellence mellan de två parterna som omfattar hela den nordiska marknaden. Professor Rickard Brånemark, som utvecklat Integrums implantatsystem, arbetar med San Francisco som sin huvudsaklig bas. Han kommer att använda Art Clinic som sin kliniska bas för Europa.

"Det känns väldigt positivt att kunna skapa en klinisk plattform hos Art Clinic, som är en väldigt professionell koncern med högsta standard vad gäller kvalitetskontroll och operationssalar." säger Professor Rickard Brånemark, Ansvarig läkare och styrelseordförande för Integrum AB.

Kvalitet och patientsäkerhet

Tillsammans med Integrum kommer de nu arbeta fram rutiner och processer som säkerställer kvalitet och patientsäkerhet – innan centret börjar ta emot patienter.

"Detta är en mycket spännande utveckling av vår ortopediska verksamhet inom koncernen och kommer att innefatta ett samarbete mellan två av våra specialistområden. Nämligen ortopedi och plastikkirurgi." säger Ronnie Pettersson, VD på Art Clinic.

Läs mer om Art Clinic på bolagets hemsida

FÖRFATTARE
fler nyheter
nyheter
April 12, 2024
nyheter
April 12, 2024
MVI inleder partnerskap med DSolution och Easy Partner
nyheter
April 9, 2024
nyheter
April 9, 2024
Nordic Drives Group förvärvar Aalestrup Elektro ApS
nyheter
January 25, 2024
nyheter
January 25, 2024
Treeco Group stärker sin position genom förvärv av Rögle Plantskola