nyheter
May 4, 2022
nyheter
May 4, 2022
Aleris har signerat ett avtal om att förvärva Art Clinic, ett framstående bolag inom ortopedi, ryggkirurgi och plastikkirurgi.
uttalande

Aleris har signerat ett avtal om att förvärva Art Clinic, ett framstående bolag inom ortopedi, ryggkirurgi och plastikkirurgi.

Art Clinic grundades 1999 i Göteborg och har sedan dess växt organiskt med ytterligare tre kliniker (Stockholm, Uppsala och Jönköping). MVI Fund I (“MVI”) investerade i Art Clinic under 2018 och bolagets omsättning uppgick till c:a EUR 33m under 2021.

MVI har under tiden som ägare fokuserat på organisk expansion, främst genom etableringen av en ny klinik i Sophiahemmet i Stockholm, en förstärkning av ekonomifunktionen samt bolagets finansiella rapportering, effektiviserat administration samt strategi kring prissättning.

Art Clinic avyttras från MVI Fund I samt flera minoritetsägare, av vilka de flesta är aktiva operativt och centrala för verksamheten.

Transaktionen är villkorad av konkurrensgodkännande. Lincoln International agerade finansiell rådgivare och Wigge & Partners agerade legal rådgivare till säljarna.

“När vi letade efter en partner för fortsatt expansion under 2018 såg vi tydligt kvalitéerna hos teamet på MVI. Deras entreprenöriella approach har under de senaste fyra åren bidragit till en stark plattform för ökad skalbarhet och organisk expansion.

Vi ser Aleris som en naturlig del av den fortsatta resan för Art Clinic. Art Clinic och Aleris delar samma värdegrund och har en långsiktig ambition av att kunna erbjuda Sveriges mest moderna och lättillgängliga specialistsjukvård. Art Clinic är mycket stolta över att vara en del av Aleris och ser fram emot att fortsätta utveckla sjukvården i Sverige tillsammans.” – Ronnie Pettersson, VD Art Clinic AB

För mer information:

Stefan Karlsson, Partner på MVI Advisors

Tel: +46 70 601 00 39

Email: stefan.karlsson@mvi.se

Art Clinic bedriver specialistkliniker inom plastikkirurgi, ryggkirurgi och ortopedi. Vi finns idag i Göteborg, Stockholm, Uppsala och Jönköping och konsulterar på flertalet orter runt om Sverige. Art Clinic bedriver högkvalitativ specialistsjukvård med målsättningen att erbjuda patienter individuellt anpassade behandlingsmetoder utifrån personliga förutsättningar och önskemål, med värdeorden kvalitet, säkerhet och omtanke.

MVI är en ledande private equity investerare i små- och medelstora bolag. Vårt mål är att fungera som en katalysator för tillväxt och att bygga långsiktigt starka bolag i Sverige och övriga Norden. Vi arbetar aktivt med värdeskapande i våra portföljbolag med utgångspunkt i vårt breda nätverk av entreprenörer och ledande personer i näringslivet. MVI är erkänt för sin förmåga att identifiera proprietära investeringsteman och leverera hög avkastning i sina investeringar.

FÖRFATTARE
fler nyheter
nyheter
January 11, 2023
nyheter
January 11, 2023
MVI tillkännager befordringar inom teamet
MVI tillkännager befordringar inom teamet
nyheter
December 19, 2022
nyheter
December 19, 2022
Freedom Group gör två nya förvärv
Freedom Group förvärvar Lots Ekonomi AB och Redovisnings- & Ekonomikonsulterna i Gävle AB
nyheter
December 7, 2022
nyheter
December 7, 2022
MVI etablerar ledande grupp inom elektriska motorer och relaterade produkter
Den 7 december 2022 kan MVI presentera en ny bolagsgrupp inom försäljning och eftermarknad av elektriska motorer och relaterade produkter.