Bransch
Auktionsbaserad digital marknadsplats för konkursartiklar och cirkulära varor
CEO
Per Henriksson
GRUNDARE
Förvärvsår
2020
Försäljningsår
Styrelsens ordförande
Stefan Karlsson
Omsättning
~100m
anställda
~50
Styrelserepresentation (MVI)
Stefan Karlsson
Jag gillar verkligen att arbeta tillsammans med teamet på MVI. Vi båda ser att PS Auction är en stark och stabil affär, som även bidrar till en bättre värld.
Per Henriksson
CEO

Att omvandla begagnade föremål till värdefulla fynd

När vi kartlade marknaden inom cirkulär ekonomi var det ett bolag som hela tiden kom upp. Samma namn kom senare även upp vid en diskussion med en M&A-rådgivare. PS Auction. Vi bokade tidigt upp en träff med ägarna och ledningen. I mötet kunde vi snabbt kunde se att våra tankar sammanstrålade både vad gäller värderingar och framtida möjligheter. Efter några djupgående och produktiva workshops tillsammans bestämde vi oss för att i september 2020 börja vårt samarbete. Tillväxtresan kunde börja.

PS Auction grundades 1958. Bolaget har utvecklats från en lokal auktionär till en ledande aktör inom nätauktioner där man främst säljer oanvända maskiner, gods från konkursbon, nya och använda fordon, lageröverskott med mera.

Bolaget har tidigare varit familjeägt och anställde sin första externa VD, Per Henriksson, för sju år sedan. Genom att använda sin tidigare erfarenhet från eBay har Per och hans team omvandlat bolaget till ett starkt och förtroendeingivande varumärke med en stabil digital plattform, och erbjuder ett imponerande utbud av föremål och gods. I en tid när många affärsmodeller har haft det svårt, har PS Auction genomgått en kraftig utveckling. Bolaget är inte bara ett viktigt komplement till en cirkulär ekonomi, utan även starkt över affärscykler.

PS Auction har totalt 50 medarbetare som är baserade i Svenljunga, cirka 10 mil sydöst om Göteborg, men har kontor över hela landet.

Vi ser hur vår kunskap och erfarenhet inom digitala tjänster och digitala plattformar kommer att bidra till den här resan. Tillväxten kommer främst organiskt men förhoppningsvis även genom samarbeten med fler bolag. En av faktorerna till att lyckas är förmågan att kunna balansera ett stort antal inkommande produkter med att anpassa dessa till vad kunderna efterfrågar.

Till det nuvarande teamet har vi adderat två experter: Mikael Lindahl som är tillväxtansvarig på Pricerunner och väldigt insatt inom digitala affärsmodeller, samt Joacim Olsson som är VD på Aktiespararna och har stor erfarenhet inom ledning och kommunikation. Både Mikael och Joacim kommer att ta plats i styrelsen, och de har även investerat i bolaget tillsammans med oss, Per Henriksson och övriga ledningsgruppen.

FÖRFATTARE
Stefan Karlsson
FLER FÖRETAG