Bransch
Redovisning och rådgivning
CEO
Emma Strömfelt
GRUNDARE
Förvärvsår
2022
Försäljningsår
Styrelsens ordförande
Henrik Rättzén
Omsättning
SEK ~300m
anställda
Styrelserepresentation (MVI)
Stefan Karlsson
Mårten Werner

En digitaliseringsresa i redovisningsvärlden

Bfree startades för att digitalisera bokföringstjänster så att redovisningskonsulterna kunde få mer tid att stödja sina kunder att växa på ett bättre sätt.

Vi kom i kontakt med grundarna under sommaren 2020. De hade kommit långt i bygget av sin mjukvara men använde den mest i den egna redovisningsbyrån. Tiden var mogen att lyfta blicken och förändra branschen.

MVI har en mångårig erfarenhet av att digitalisera branscher och utveckla mjukvara, till exempel genom investeringarna i NoxFinans och Flow Fastighetsvärden. Vi förstod kraften i att på riktigt tillämpa ett digitalt arbetssätt. Tillsammans utarbetade vi en strategi för att attrahera likasinnade bolag över hela Sverige och bygga en grupp bokföringsbyråer med ett digitaliserat arbetssätt.

Under hösten 2021 hade pusselbitarna kommit på plats. Fokuset var tydligt. Bfree skulle hjälpa primärt mindre kunder genom att erbjuda en digitaliserad bokföringstjänst med personlig service. Alla kunder skulle få stöd att utveckla sitt företag.

Vi är en engagerad grupp av investerare som är med på denna tillväxtresa. Förutom MVI, som är majoritetsägare, investerar säljarna, ledningen liksom industriella rådgivare i Bfree. Potentialen är stor. Småföretagare har ett stort behov av stöd för att våga växa vidare; att expandera sina tankar om vad som är möjligt och se stegen dit.

FÖRFATTARE
Mårten Werner
FLER FÖRETAG