Nyheter

Nyheter för 2021
18 feb 2021
SMP och Volvo i nytt samarbete

Ett nytt globalt partnerskap mellan SMP och Volvo, en ny teknisk utveckling för att få Volvos maskiner kompatibla med SMP Parts Tiltrotatorer.

Smart Connect är nya teknikens namn som ska göra det möjligt för maskin och tiltrotator att kommunicera både över funktionalitet och den tekniska datan.

Denna nya lösning kommer spara tid och ge mer noggrannhet, dessutom kommer maskinens orginaljoystick få all information presenterad på huvuddisplayen.

Läs mer om artikeln här

Läs mer
02 feb 2021
EFN gör inslag om PS Auction, och hur det är för entreprenörer att sälja sitt bolag till Private Equity

EFN, en ekonomikanal med fokus på börs, finans, privatekonomi, samhälle och företagande, har gjort ett reportage om PS Auction.

PS Auction grundades 1958 som auktionsfirman Pettersson och Son, men bytte ägarskap under tidigt 2000-tal. Efter ett rekordår 2019, steg MVI in som majoritetsägare under 2020.

Per Henriksson, CEO PS Auction, och Lars Liljedahl, tidigare huvudägare, delar i inlägget med sig av sina tankar kring affären. Per Henriksson menar att man kan kombinera det familjära med snabba beslutsprocesser för att utvecklas.

Följ gärna denna länk för att ta del av inslaget. Besök gärna även PS Auctions hemsida.

PS Auctions vision är att ”Fullt användbara produkter aldrig någonsin mer får gå till spillo”. Läs mer om PS Auctions affär på deras hemsida.

Läs mer
13 jan 2021
Hans Lidén ny styrelseordförande för SMP

”SMP Parts (”SMP”) nya VD kommer att börja i februari. Med vår nya ledningsgrupp på plats och genomförda investeringar i produktutveckling och produktion är bolaget redo för accelererad framtida lönsam tillväxt”, säger Daniel Nilsson, Partner på MVI och SMPs största ägare. ”Utöver det är jag mycket glad över att kunna meddela att Hans Lidén kommer att ta över som ordförande fr o m januari 2021. Med Hans gedigna industriella kunnande så tar vi nästa steg i att förstärka SMPs lokala och internationella marknadsnärvaro. Försäljning till OEM-kunder är ett viktigt område och Hans har mycket stort kunnande kring detta från sin tid inom industrin. Ökat fokus på OEM försäljning är ett viktigt steg för att göra SMP till marknadsledare inom grävmaskinsredskap”.

”Vi skulle också vilja ta tillfället i akt att tacka vår avgående ordförande Finn Johnsson. Under hans tid som ordförande har SMP nästan dubblats i storlek, stärkt sin internationella position och lanserat många nya produkter. Vi förväntar oss en mycket stark utveckling framåt givet den solida grunden vi nu har”, säger Mattias Silfversparre (Fouriertransform ABs representant och näst största ägare i SMP) och Daniel Nilsson.

Finn Johnsson kommenterar ”Efter sex år som ordförande har vi nu levererat på vår strategiska plan och lagt en bra grund för framtida framgångar. Vi har en ny VD samt ledningsgrupp på plats och bra momentum. Då vi nu har etablerat en stark grund så är det mycket tryggt att lämna över stafettpinnen till Hans Lidén. Hans har en lång och framgångsrik karriär bakom sig i svensk industri och jag är övertygad om att han har rätt profil att leda SMP till framtida framgångar. Det har varit en ära för mig att jobba med SMP och önskar Hans och bolaget ett varmt lycka till”.

Hans Lidén ”Vi har en stark ledningsgrupp på plats och sporrande planer att bli marknadsledande i vår industri. Jag är mycket entusiastisk över möjlighet att vara en del av bolagets tillväxtresa. Vi ska bli det första valet för båda slutanvändare, distributörer och OEM”

För mer information, vänligen kontakta:

Daniel Nilsson, Partner MVI
+46 (0) 70 655 78 52, daniel.nilsson@mvi.se

Find a press release in English by following this link

Find the original press release on SMP’s website

Läs mer
08 jan 2021
Hemma Bäst Gruppen förvärvar Driftia Förvaltning & Driftia El

Hemma Bäst Gruppen expanderar i Stockholm genom förvärvet av Driftia Förvaltning & Driftia El

Norrköping, den 2021-01-05

Hemma Bäst gruppen förvärvar Driftia Förvaltning och Driftia El i Stockholm. Driftia Förvaltning etablerades 1993 och har sedan dess varit helt fokuserade på att erbjuda fastighetsförvaltnings-tjänster på Stockholmsmarknaden. Bolaget har vuxit under åren och omsätter idag ca SEK 80m med 70 medarbetare. Driftias tidigare delägare, främst bestående av bolagets grundare och övriga nyckelmedarbetare, återinvesterar och blir betydande delägare i Hemma Bäst gruppen.

Genom förvärvet av Driftia får Hemma Bäst gruppen en stark position på BRF-marknaden i Stockholmsområdet och når en total omsättning om strax under SEK 250m. Driftia kommer från och med nu att kunna erbjuda gruppens alla tjänster, inklusive ekonomisk förvaltning, och får också möjlighet att erbjuda sina kunder den marknadsledande IT-plattformen Realnode.

”Det är glädjande att få med ett sådant välrenommerat bolag som Driftia i Hemma Bäst gruppen. I och med detta får vi även en väldigt stark närvaro i Stockholmsområdet. Tillsammans står vi i gruppen för närvarande, lönsamhetsskapande och skalbar förvaltning – för nya generationens fastigheter, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.” – säger Magnus Jansson, styrelseordförande Hemma Bäst

”Det känns både tryggt och spännande att fortsätta utvecklingsresan för Driftia Förvaltning och Driftia El inom Hemma Bäst familjen.”  – säger Peter Almroth, en av tre grundare till Driftia Förvaltning

Hemma Bäst gruppens affärsidé är närvarande, lönsamhetsskapande och skalbar förvaltning – för nya generationens fastigheter, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Vi tror på digitalisering och att underlätta för fastighetsägaren och de boende att förvalta sin fastighet och har för det ändamålet utvecklat en egen IT-plattform för våra kunder.

Find the English version of this press release by following this link.

Läs mer
04 jan 2021
Christian Bylock börjar på MVI

Christian Bylock är sedan slutet av 2020 en del av MVI, och stärker investeringsteamet med nyckelkompetens.

Christian har tidigare arbetat 8 år på BDO, varav två år inom revision och 6 år inom Corporate Finance med fokus på finansiell due diligence samt värdering, och har en gedigen erfarenhet från transaktioner och entreprenörsledda företag. Christian har en Master i företagsekonomi från Göteborgs universitet.

MVI välkomnar Christian till teamet.

Find the press-release in English through this link

Läs mer
Nyheter för 2020
09 dec 2020
Hemma Bäst gruppen rekryterar Andreas Westin som ny VD

Styrelsen i Hemma Bäst-gruppen har tillsatt Andreas Westin som ny VD. Andreas kommer att börja sin tjänst i mitten av januari 2021, då han efterträder den nuvarande interim-VDn/styrelseordföranden Magnus Jansson. Magnus återgår samtidigt till sin tidigare roll som ordförande.

Stockholm, den 9 december 2020

Andreas Westin är för närvarande verksamhetschef för Estate delen inom Estate FM Group. Under sina fem år inom Estate FM-gruppen har Andreas byggt upp en ovärderlig erfarenhet inom affärsutveckling, ledarskap och facility management. Före Estate FM har Andreas hunnit vara på Renonorden som affärsutvecklingschef, där han stannade i över tre år. Innan sin operativa yrkeskarriär jobbade Andreas som managementkonsult hos såväl AT Kearney som Capgemini. Under sina nästan 8 år som managementkonsult samlade han på sig en bred erfarenhet inom en mängd branscher där han hjälpte bolag nå operationell excellens. Andreas har en masterexamen i Industriell ekonomi från Linköpings Tekniska Högskola och en masterexamen i ekonomi från Stockholms universitet, och han har även studerat Executive Management programmet på Handelshögskolan i Stockholm.

”Jag är hedrad att inom kort tillträda som VD på Hemma Bäst gruppen och ser fram emot att arbeta för ett större och starkare bolag tillsammans med alla kollegor. Vår egenutvecklade kundportal är verkligen en ’game changer’ på marknaden och jag är övertygad om att det kommer addera stort värde till våra befintliga och nya kunder”, säger Andreas Westin.

I en kommentar säger FFs styrelseordförande Magnus Jansson: ”Jag är glad att Andreas Westin kommer till oss på Hemma Bäst gruppen. Med Andreas erfarenhet som ledare från liknande branscher, nu senaste från Estate FM Group, kommer han vara ett viktigt tillskott till vår verksamhet. Hans goda erfarenhet från verksamhetsstyrning, försäljning och lönsamhetsfokus i en större grupp kommer bidra till att fortsätta vår resa mot att vara Sveriges mest värdefulla partner till bostadsrättsföreningar och fastighetsägare.”

Daniel Nilsson, partner MVI, tillägger: ”Andreas Westin har en perfekt bakgrund för att fortsätta utvecklingen av Hemma Bäst till Sveriges mest digitala fastighetsförvaltare. Andreas kommer nu att kunna dra nytta av våra stora investeringar i Realnode för att skapa marknadens bästa tjänster till bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Andreas gedigna erfarenhet att leda större bolag kommer att vara mycket värdefullt i vår framtida tillväxtresa.”

Hemma Bäst gruppens affärsidé är närvarande, lönsamhetsskapande och skalbar förvaltning – för nya generationens fastigheter, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Vi tror på digitalisering och att underlätta för fastighetsägaren och de boende att förvalta sin fastighet och har för det ändamålet utvecklat Realnode, en egen IT-plattform för våra kunder.

För ytterligare information läs mer om Hemma Bäst genom följande länk, eller kontakta:

Daniel Nilsson, Partner MVI
+46 (0) 70 655 78 52, daniel.nilsson@mvi.se

Läs mer
08 dec 2020
Hemma Bäst-gruppen förvärvar PART Fastighetsförvaltning AB

Hemma Bäst-gruppen förvärvar PART Fastighetsförvaltning AB och stärker i och med detta sin ställning i södra Sverige.

Norrköping, den 7e december 2020

Anna och Peter Hellström startade bolaget 2013 och på bara 7 år visat att de kan bygga upp en verksamhet med SEK40m i omsättning och god lönsamhet. Man har förtjänstfullt växt verksamheten utifrån den starka basen i Halmstad och Part finns nu representerade också i Helsingborg och Ängelholm. Samtliga säljarna, inkl. VD Peter Hellström, kommer att arbeta vidare i verksamheten samt återinvesterar också i Hemma Bäst gruppen för vidare tillväxt.

”PART visar på vad man kan åstadkomma med starkt entreprenörskap. Man har byggt sig en marknadsledande ställning i Halmstad och expanderar nu verksamheten vidare i Halland och norra Skåne. Part kommer att bli Hemma Bäst gruppens brohuvud in i södra Sverige” – Magnus Jansson, tf VD, Hemma Bäst gruppen

Hemma Bäst-gruppens affärsidé är närvarande, lönsamhetsskapande och skalbar förvaltning – för nya generationens fastigheter, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Vi tror på digitalisering och att underlätta för fastighetsägaren och de boende att förvalta sin fastighet och har för det ändamålet utvecklat en egen IT-plattform för våra kunder. Läs mer om Hemma Bäst-gruppen genom följande länk.

Find the English version of this press release by following this link.

Läs mer
24 nov 2020
MVI rekryterar Kristina Schauman till Advisory Board

Stockholm, den 24 november 2020

MVI är glada att kunna meddela att man rekryterat Kristina Schauman till MVI Advisory Board. MVI Advisory Board utvärderar alla investeringar som MVI genomför samt agerar rådgivare till bolaget i allehanda frågor. Vi välkomnar Kristina till teamet!

Kristina har en examen från Handelshögskolan i Stockholm och har mångårig erfarenhet från ledande positioner i flera industrier från förpackningsindustri och verkstad till finansiell industri och läkemedel.

Hon har arbetat som Finansdirektör för bl a NasdaqOmx och Apoteket AB. Idag sitter hon i styrelserna för Afry, BillerudKorsnäs, Coor Service Management, Diaverum och Nordic Entertainment Group med flera. Kristina har sedan tidigare bred styrelseerfarenhet från Vasakronan, Apoteket, Skandia Liv, Orexo och några mindre riskkapitalägda bolag.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Daniel Nilsson, Partner MVI
+46 (0) 70 655 78 52, daniel.nilsson@mvi.se

Läs mer
18 nov 2020
Art Clinic har tecknat ett avtal med Integrum AB för behandling med skelettförankrade proteser

En ny satsning på osseointegration från Art Clinic och Integrum

Art Clinic har tecknat ett avtal med Integrum AB, som gäller OPRATM Implant System inom behandling med skelettförankrade proteser.

Center of Excellence

Integrum AB utvecklar innovativa system för skelettförankrade proteser. De har varit aktiva inom området i 30 år och deras system, OPRATM Implant System, används av erkända sjukhus, universitetskliniker, och specialister globalt. I och med det nya samarbetet kommer Art Clinic och Integrum bygga upp ett så kallat Center of Excellence, där man kommer att genomföra behandling med skelettförankrade proteser. Inom ramarna för centret, kommer man även att bedriva utbildning och forskning inom området, tänkt att gynna kliniker över hela världen.

”Vi är väldigt glada över att kunna berätta att Art Clinic nu skapar ett Center of Excellence för vårt OPRATM Implant System. Vi ser fram emot ett samarbete som gynnar både oss och dem under många år framöver.” säger Maria Lopez, VD på Integrum AB.

En ny bas i Europa

Detta blir ett exklusivt Center of Excellence mellan de två parterna som omfattar hela den nordiska marknaden. Professor Rickard Brånemark, som utvecklat Integrums implantatsystem, arbetar med San Francisco som sin huvudsaklig bas. Han kommer att använda Art Clinic som sin kliniska bas för Europa.

”Det känns väldigt positivt att kunna skapa en klinisk plattform hos Art Clinic, som är en väldigt professionell koncern med högsta standard vad gäller kvalitetskontroll och operationssalar.” säger Professor Rickard Brånemark, Ansvarig läkare och styrelseordförande för Integrum AB.

Kvalitet och patientsäkerhet

Tillsammans med Integrum kommer de nu arbeta fram rutiner och processer som säkerställer kvalitet och patientsäkerhet – innan centret börjar ta emot patienter.

”Detta är en mycket spännande utveckling av vår ortopediska verksamhet inom koncernen och kommer att innefatta ett samarbete mellan två av våra specialistområden. Nämligen ortopedi och plastikkirurgi.” säger Ronnie Pettersson, VD på Art Clinic.

 

Läs mer om Art Clinic på bolagets hemsida

Läs mer
12 nov 2020
Patrik Lindqvist blir ny VD för SMP Parts

Styrelsen i SMP Parts har utsett Patrik Lindqvist till ny VD och koncernchef för SMP Parts. Tillträde kommer ske under kvartal 1, 2021. Han efterträder Jonas Lindström, som kommer att återgå till sin tidigare roll som produktionschef vid samma tillfälle.

Patrik Lindqvist är för närvarande chef för Retail Emea på Dometic. Han har under åtta (8) år på Dometic skaffat sig en gedigen erfarenhet från ett ledande och börsnoterat industriföretag. På Dometic har han jobbat med att bygga lönsamma affärer nära kunden. Han har dessutom utvecklat solid kunskap inom skalbar produktion, eftermarknad och sortimentsbredd. Före Dometic jobbade Patrik med affärsutveckling på Sandvik Materials Technology. Patrik Lindqvist har en Masterexamen från Linköpings Tekniska Högskola och har även studerat Executive Management programmet på Handelshögskolan i Stockholm. Patrik har dessutom varit VD för ett av Dometics dotterbolag i Tyskland och talar flytande tyska.

SMP Parts är ett fantastiskt företag med kompetenta medarbetare och högkvalitativa och innovativa produkter. Det är ett ledande företag inom grävmaskinstillbehör och det enda företaget som tillverkar hela sortimentet i en fabrik. Jag känner mig otroligt laddad och glad inför att tillsammans med företagets medarbetare fortsätta på den inslagna vägen med internationell tillväxt och nya innovativa produkter som vår FOC-serie. Att leverera hög och jämn kvalitet i tid och att ständigt vara nära våra kunder som deras främsta rådgivare är vår högsta prioritet”, säger Patrik Lindqvist.

I en kommentar säger SMP Parts styrelseordförande Finn Jonsson: ”Det är mycket glädjande att Patrik Lindqvist valt att komma till oss på SMP Parts. Patrik har under de senaste åren haft en mycket framgångsrik karriär på Dometic. Han har erfarenhet från ett mycket framgångsrikt börsnoterat företag där han skapat lönsam tillväxt genom att ligga nära kunden. Detta kommer att vara till stor nytta för SMP Parts och våra kunder.”

Daniel Nilsson, styrelseledamot i SMP Parts tillägger: ”Patrik Lindqvist har en fantastisk drive och personlighet och vi ser verkligen fram emot att jobba tillsammans som ett team framåt. Patrik har den framåtanda och kunskap som behövs för att göra SMP Parts till den ledande leverantören av grävmaskinsredskap. Det är en kraftig strukturell tillväxt i branschen drivet av behovet att höja produktiviteten i byggindustrin samt öka säkerheten för alla arbetare på en byggarbetsplats. SMP är unikt positionerat för att lösa detta effektivt åt våra kunder. Nästa steg är att ytterligare ta tillvara på de möjligheter som ny digital teknik ger. Med Patrik som ny chef ser vi fram emot att göra denna resa tillsammans.

Läs mer
02 nov 2020
MVI investerar för vidare hållbar tillväxt i Biototal

MVI Fond II har signerat ett avtal att gå in som delägare i Biototal AB (“Biototal”). Tillsammans med grundarna och bolagets ledning är planen nu att stödja Biototal på den vidare tillväxtresan.

Stockholm, den 2 november 2020 – (Find a summary of the press release in English here)

Biototal är en marknadsledare inom cirkulär växtnäring med fokus mot jordbrukssektorn. Ända sedan starten 2006 har Jan Nystedt och Tomas Kjellquist satt lantbrukarens behov i centrum och utvecklat produkter och tjänster för hållbar livsmedelsproduktion. Bolaget erbjuder sina kunder rådgivning kring växtnäring och växtodling och levererar flertalet olika naturliga växtnäringsprodukter.

”Vi har allt sedan starten 2006 planerat och arbetat för en stark tillväxt. Efter noga urval och överväganden, så är vi övertygade att MVI är den delägare som just nu allra bäst kan bidra och ytterligare stärka Biototals utveckling och tillväxt!”,  säger Tomas Kjellquist, grundare Biototal

”Ser fram emot att få ta nästa steg tillsammans med MVI. Det här ska bli kul!”, säger Jan Nystedt, grundare Biototal

Biototal, med bas i Vreta Kluster utanför Linköping, har de senaste åren haft en imponerande tillväxt och förväntas i år omsätta kring SEK100m. För nästa steg på resan har man valt att plocka in en partner som kan accelerera denna tillväxten ytterligare. MVI har sedan tidigt 90-tal investerat i små och medelstora företag med syftet att fungera som en tillväxtkatalysator.

”Cirkulär växtnäring är en grundbult för att kunna åstadkomma ett hållbart samhälle. Som entreprenör och investerare känns det oerhört spännande att få jobba med detta tillväxtområde tillsammans med grundarna, ledning och personal i Biototal.”, säger Stefan Karlsson, partner MVI

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stefan Karlsson, Partner, MVI

stefan.karlsson@mvi.se, +46 (0) 70 655 78 52

Tomas Kjellquist, grundare Biototal

tomas.kjellquist@biototal.se, +46 (0) 73 201 01 21

Jan Nystedt, grundare Biototal

jan.nystedt@biototal.se, +46 (0) 73 201 01 22

Läs mer
13 okt 2020
MVI rekryterar Carola Lemne till Advisory Board

MVI rekryterar Carola Lemne till Advisory Board

Stockholm, den 1 oktober 2020

MVI är glada att kunna meddela att man rekryterat Carola Lemne till MVI Advisory Board. MVI Advisory Board är med och utvärderar alla investeringar som MVI genomför samt agerar rådgivare till bolaget i allehanda frågor. Vi välkomnar därför Carola varmt till teamet.

Carola är disputerad läkare och docent vid Karolinska Institutet. Carola har mångårig erfarenhet från internationell läkemedelsindustri, och har också varit VD för Danderyds Sjukhus, Praktikertjänst och senast Svenskt Näringsliv.

Carola är idag ordförande i ArtClinic, Internationella Engelska Skolan och Ung Företagsamhet Sverige, och sitter också i styrelserna för Arjo, IRLAB och Konung Gustaf Vs Jubileumsfond. Hon har lång styrelseerfarenhet från bl.a. Getinge, Apoteket AB, MEDA, Investor, AFA Försäkringar, Alecta och Stiftelsen för Strategisk Forskning, och har varit ordförande för Uppsala Universitet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stefan Karlsson, Partner MVI
+46 (0) 70 601 00 39, stefan.karlsson@mvi.se

 

Please find a limited news release in English

Läs mer
16 sep 2020
MVI förvärvar PS Auction

MVI förvärvar PS Auction för att stödja cirkulär tillväxt

Svenljunga, den 15 september 2020

MVI har förvärvat en majoritetspost i PS Auction (Bolagets hemsida) – ett bolag som verkar inom den cirkulära ekonomin. Med en digital auktionsplattform främjar PS Auction återanvändningen av en bred produktflora av såväl begagnade som oanvända maskiner, redskap, elektronik, möbler och konsumentprodukter. PS Auction har sedan 1958 varit aktiva inom auktionsbranschen med en bas i konkursauktioner och var tidiga med att digitalisera sin verksamhet.

2013 valde PS att förtydliga inriktningen med en affärsmodell som ger företagen möjlighet att arbeta mer hållbart. Bolaget finns i dag i hela Sverige och under 2020 räknar man med en bruttoförsäljning om cirka 400 mkr i Norden och Europa med god lönsamhet.
PS har under våren sökt en partner för accelererad tillväxt av sitt erbjudande inom den cirkulära ekonomin. I denna process presenterade sig MVI som aktiv intressent och den 15 september ingicks ett partnerskap, där MVI går in som tillväxtinvesterare jämsides PS tidigare ägare och ledning. Bolaget har etablerat en ledande position inom marknaden för cirkulära produkter och nätauktioner, och kan nu ta nästa steg i sin tillväxtresa.

Under de senaste åren har MVI undersökt marknaden för cirkulära tjänster, och hade redan innan processen identifierat PS Auction som potentiell partner. När möjligheten presenterade sig kunde MVI agera snabbt för att etablera en affärsplan tillsammans med ledningsgruppen. I detta arbete har även erfarna styrelseledamöter med relevanta bakgrunder adderats till bolaget, som kommer stötta samarbetet med sin expertis.

Under 2019 föll pusselbitarna på plats för det bolag vi velat bygga under en längre tid. Detta har visat sig under 2020 och vi har levererat ett fantastiskt år så länge. Vi har nu ett urstarkt koncept och det är dags att ta nästa steg, vilket jag ser fram emot att ta tillsammans med MVI.”, säger Per Henriksson.

Strategin som genomsyrar den framtagna affärsplanen är cirkulär tillväxt, och att leverera hållbara tjänster för en mängd kunder i Sverige, och senare i Norden. Tillväxten kommer ske genom organiska initiativ och intern affärsutveckling, där MVI jobbar nära ledningen och bolaget.
Vi ser oss främst som entreprenörer, vilket är en av anledningarna till vårt intresse för PS Auction: Ett familjeägt bolag som kontinuerligt tagit nästa steg i sin utveckling, samtidigt som man bevarat en stark lokal förankring. Vi vill bevara själen i bolaget samtidigt som vi satsar på tillväxt.”, säger Stefan Karlsson, partner på MVI.

MVI är en aktiv tillväxtinvesterare i den nordiska miljön, och stöttar drivna entreprenörer att ta nästa steg i sina bolagsbyggen. Tillsammans med entreprenörerna kan MVI tillföra kompetens inom en mängd områden, för att tillsammans etablera nästa generations nordiska bolag.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Stefan Karlsson, Partner MVI
+46 (0) 70 601 00 39, stefan.karlsson@mvi.se

Läs mer
29 jun 2020
MVI completes the first closing on MVI Fund II

Stockholm, 15th June, 2020 – MVI Advisors AB (“MVI”) held a first closing on its second private equity fund, MVI Fund II AB (the “Fund” or “Fund II”) with commitments of SEK 688 million. The Fund has a target of SEK 1 billion.

The Fund will continue to execute the successful strategy implemented by MVI since 2011, through buyout investments in high-quality, small companies in the Nordic region.

Fund II will target control investments in companies that have solid fundamentals, show potential for strong organic growth, lend themselves to buy-and-build strategies and are positioned to take advantage of sustainable industry trends.

MVI has recently completed the investment period of MVI Fund I AB (“Fund I”) with the closing of its sixth platform. The investment, which closed on the 29th of May 2020, was in a Nordic e-commerce company.

Stefan Karlsson, Partner at MVI commented, “We are very pleased to announce a first close on Fund II of SEK 688 million, an amount which surpasses the size of our previous fund and demonstrates the conviction of both existing and new investors in a challenging fundraising market. We believe that the current environment creates significant opportunities to invest and grow companies in the Nordic small-cap segment. We are looking forward to deploying our second fund, given our strong pipeline of attractive opportunities”.

Elm Capital is acting as the exclusive global placement agent for the Fund.

For more information please contact:

Stefan Karlsson                                                     Etienne Deshormes

Partner                                                                    CEO and Managing Partner

MVI Fund II AB                                                    Elm Capital Associates Ltd.

Elm Capital USA Ltd.

 

Phone: + 46 70 601 00 39                                   Phone: +44 20 7901 8941

Email: stefan.karlsson@mvi.se                          Email: edeshormes@elmcapital.com

 

Address: Mäster Samuelsgatan 3 SE 111 44

Stockholm, Sweden

Läs mer
09 mar 2020
Framtidens plastikkirurgi etableras på Sophiahemmet Sjukhus

Med en bekräftad ackreditering meddelar nu Art Clinic att man i februari månad öppnade en klinik på Sophiahemmet Sjukhus och därmed blev en del av Sophiahemmets högkvalitativa vårdutbud.

 I mer än 20 år har Art Clinic bedrivit vårdverksamhet i Göteborg, Jönköping och Uppsala. Under våren har Art Clinic etablerat verksamhet i Stockholm och därmed öppnat sin fjärde specialistklinik. Art Clinic utför specialistvård inom ryggkirurgi, ortopedi, plastikkirurgi och injektionsbehandlingar. Art Clinic har nu genomgått Sophiahemmets noggranna ackrediteringsprocess för att få utföra plastikkirurgi och injektionsbehandlingar på det anrika sjukhuset, som ligger beläget i centrala Stockholm.

Sophiahemmet är Sveriges äldsta privatsjukhus och grundades 1889 av drottning Sophia med visionen att erbjuda en god vård för alla, i takt med tiden. Till grund låg den sjuksköterskeutbildning som drottningen hade startat fem år tidigare med Florence Nightingale som inspiratör, och som fortfarande bedrivs på Sophiahemmet Högskola. Utbildning och forskning är därmed naturligt integrerade i Sophiahemmets sjukhusverksamheter.

Sophiahemmets VD, Peter Seger:

“Art Clinic uppfyller alla våra högt ställda krav här på Sophiahemmet. Vi såg också att Art Clinic kompletterar vårt utbud, med ett tydligt utvecklingsdrivet center för plastikkirurgi.”

Art Clinic har under en längre period genomfört konsultationer på Sophiahemmet men nu har verksamheten utökats med en egen klinik där man utför plastikkirurgi och injektionsbehandlingar.

Ronnie Pettersson, VD och grundare av Art Clinic:

“Ackrediteringen är ett kvitto på att vår verksamhet håller hög kvalitet. Jag är stolt över att vi har blivit ackrediterade och att Sophiahemmet Sjukhus är den plats i Stockholm vi etablerar oss på. Det var vårt förstahandsval och därmed kan vi erbjuda patienterna den bästa möjliga vården inom vårt specialistområde.” 

Läs mer
24 jan 2020
Pontus Skårner ny VD för Great Security

Styrelsen i Great Security AB har utsett Pontus Skårner till ny VD och koncernchef från och med den 10 februari 2020. Pontus kommer närmast från Coor Service Management. Han efterträder Sven-Göran Svensson, som kommer att återgå till sin tidigare roll som operativ chef.

Pontus Skårner är för närvarande chef för ett av de största nordiska kontrakten inom Coor Service Management. Efter tre år som konsult hos McKinsey, 2005 till 2008, har Pontus innehaft olika ledande befattningar inom Coor Service Management. Han har genom Coor fått en gedigen erfarenhet från serviceindustrin och att hantera stora kunder. Han har samtidigt också varit projektledare för den börsintroduktion som Coor gjorde i juni 2015.

I en kommentar säger Great Securitys styrelseordförande Håkan Winberg:

– Det är mycket glädjande att Pontus Skårner valt att komma till oss på Great. Pontus har under de senaste elva åren haft en framgångsrik karriär hos Coor och har mycket relevant erfarenhet som han tar med sig till oss. Hans erfarenhet av att ta hand om komplexa och stora kunder är viktig för Great Securitys fortsatta resa.

Läs mer här

Läs mer
Nyheter för 2019
26 sep 2019
Great Security förvärvar Lås & Säkerhet i Örebro

Great Security förvärvar Lås & Säkerhet i Örebro AB och blir en stor aktör inom säkerhetsbranschen i regionen. Lås & Säkerhet grundades 1999, omsätter idag 35 miljoner och har vid förvärvet 16 anställda. Björn Jansson och Kent Bäcklund har ägt och drivit Lås & Säkerhet i många år och kommer fortsätta leda bolaget.

Lås & Säkerhet blir ett fantastiskt tillskott för oss; de är helt fantastiska på sina låsarbeten och omsätter väldigt mycket pengar bara på det segmentet. Samtidigt finns det en stor utvecklingspotential, så det blir bra åt båda håll. Sedan är Örebro en strategiskt jättebra stad, som passar perfekt för oss, säger Mikael Palmér, Regionchef Mitt.

Great Security har gått från att vara ett bolag utan lokal närvaro till att idag vara en av de största nationella aktörerna med över 400 anställda, etablering på fler än 20 orter och en omsättning på 650 miljoner. Läs gärna mer om affären här.

Läs mer
11 jul 2019
Great Security förvärvar El & Teleanläggningar

Great Security förvärvar El & Teleanläggningar i Stockholm AB samt dotterbolaget AB Trosa Teleteknik. Jonas Rosenvik och Peter Wahlmark som startat och drivit bolaget i 27 år kommer tillsammans med sina 10 medarbetare tillföra Great Security stor kompetens inom framförallt service av brandlarmsanläggningar.

Vi ser att El & Teleanläggningar tillför enorm kompetens inom service och underhåll som vi inom Great Security har som prioriterat område. Dessutom linjerar det med vår satsning inom förebyggande brandskydd och SBA, kommentar Patrik Forsberg, VD på Great Security förvärvet.

I och med förvärvet får Great Security ytterligare en etablering i Stockholm, denna gång i Liljeholmen. Bolaget börjar nu närma sig 200 anställda i Stockholmsregionen och över 400 totalt i landet. Läs gärna mer om affären här.

Läs mer
16 maj 2019
SMP lanserar fullhydrauliskt snabbfäste

SMP Parts har lanserat ett fullhydrauliskt snabbfäste på Bauma. Utmärkande är att produkten har ett högre flöde än andra liknande på marknaden.

Vi har fått förfrågningar om det här under en längre tid och är glada att äntligen kunna presentera en lösning med både högre flöde och renoveringsbara kopplingar, säger Lasse Blom, SMP Parts.

Fast Oil Connection-fästet kommer först i storlek 60-5, men man kommer sedan att beta av alla de vanligaste storlekarna på marknaden. SMP:s hydrauliska snabbfäste är kompatibelt även med andra tillverkares produkter, vilket är ett steg i riktning mot en gemensam branschstandard som SMP stödjer.

Läs mer
11 apr 2019
Art Clinic växer och får ny styrelseordförande

Carola Lemne har varit VD för några av Sveriges främsta sjukhus och vårdorganisationer. Nu ser hon fram emot att delta i Art Clinics expansiva skede som deras nya styrelseordförande.

– Jag tycker om när verksamheter drivs av entrepenörer som verkligen tror på vad de gör. Därför drogs jag till Art Clinic, säger Carola Lemne.

Art Clinic är en specialistklinik inom bland annat plastikkirurgi, ortopedi och ryggkirurgi. Carola Lemne anser att verksamheten är en högkvalitativ aktör, inte minst inom plastikkirurgi.

– Det är ett område som ses över axeln av många och det finns tyvärr en del som inte är fullt så noggranna som de borde vara. Men Art Clinic har oerhört höga ambitioner och driver det här på allvar, säger Carola Lemne.

Carola Lemne är från början läkare och har haft en rad olika roller inom vårdbranschen. I 14 år jobbade hon i internationella läkemedelsindustrin i Sverige, Europa och USA. Hon började sedan som VD för Danderyds sjukhus och blev därefter koncernchef för Praktikertjänst – Sveriges största privata vårdbolag. De senaste fem åren har hon varit VD för Svenskt Näringsliv.

Hennes långa erfarenhet gör henne till en stor tillgång för Art Clinic. Som styrelseordförande ser hon fram emot att få komma verksamheten närmare.

– Rollen handlar inte bara om att leda styrelsens arbete, man fungerar också som en coach och bollplank för VD:n. Eftersom jag själv varit VD i många år vet jag att man kan uppskatta den dialogen, säger Carola Lemne.

Art Clinic befinner sig just nu i ett expansivt skede med både nyrekryteringar och en storsats-ning i Stockholm. En viktig fas som Carola Lemne känner sig trygg i.

– Jag har alltid varit mer intresserad av utveckling än av stagnation. Det tilltalar mig att komma in i ett skede där man har tydliga planer på att expandera, särskilt när det är ett koncept som är värt att spridas, säger Carola Lemne.

Carola Lemne ser fram emot att få se företaget växa. Men hon tycker samtidigt att Art Clinic borde hålla fast vid gamla arbetssätt, särskilt när det gäller klinikens nära och personliga kon-takt med sina patienter.

– Just nu känner man alla så utmaningen blir att behålla vår familjära känsla och gemen-samma vision om hur vi ska bemöta våra patienter. Jag ser fram emot att stötta Art Clinics arbete så att vi kan ha kvar den känslan samtidigt som vi blir allt större, avslutar Carola Lemne.

 

Läs mer
07 mar 2019
Molson Group and SMP offer the complete package

Molson Group are pleased to announce they have been appointed the dealer of SMP tilt rotators for England, Scotland and Wales.

For over 30 years SMP have been producing a high-quality range of attachments, buckets and tilt rotators from their state-of-the-art factory in Ilsbo, Sweden. SMP design and build a comprehensive range of tilt rotators to fit excavators ranging from 3t (the ST6) all the way up to 30t (the ST28). The range is comprised of seven models, all painted in a striking blue colour.

The full SMP range is now being rolled out across the Molson Equipment, Molson Compact Equipment and Molson Young Plant Sales businesses, with units available from the 1st June 2019.

By offering the full SMP range, in conjunction with existing brands in the portfolio such as Kobelco and Hyundai, Molson Group will be able to offer customers throughout the UK a one stop shop for anyone looking to source an excavator and tilt rotator package from an established dealer.

Molson Group have sold a number of tilt rotators from a range of brands over recent years, and will continue to maintain a strong relationship with these businesses. Molson will also continue to support customers with warranty work, parts and servicing requirements on legacy units.

Jonathan Wilson, Molson Group joint Managing Director said “SMP have a great approach to business. They listened to what we explained was necessary for their product to be successful in the UK and are working with us to deliver the best possible solution. I can see that this approach, along with their excellent product design and build quality, will give us a unique offer to both existing and new customers”.

Hans Hanses, SMP Parts AB Managing Director said “Molson Group offer a unique route to market for SMP. Not only do they have a large, effective sales team, they also have the knowledge, skills and scale in their aftersales team to support customers to the level required to change the current landscape of the UK tilt rotator market”.

Hans went on to say “Molson Group have already had success in converting customers to adopting tilt rotator technology. This ability to educate customers to the benefits of adopting this technology, along with the ability to offer a complete package to customers using a premium quality base machine, will make it a compelling proposition”.

Läs mer
Nyheter för 2018
11 nov 2018
Great Security förvärvar Nacka Lås & Larm

Läs mer här

Läs mer
12 okt 2018
MVI acquires a majority stake in Los Tacos AS

Svensk oppkjøpsfond investerer i norsk tacokjede

Det svenske oppkjøpsfondet MVI kjøper 50,1 prosent av Los Tacos, en norsk tacokjede startet i Bergen. EIK Gruppen, som eier 37,5 prosent av aksjene etter transaksjonen, tror de nye eierne vil hjelpe selskapet å vokse betydelig fremover.

 

 • Vi er svært fornøyde med å få inn en etablert aktør som MVI på eiersiden. De tilfører både kompetanse og trygghet til et konsept som vi har sett fungerer, og som vi har store vekstplaner for, sier daglig leder Erlend Karlseng i EIK Gruppen.

Los Tacos består i dag av fem restauranter, fordelt på fem byer i Norge, og åpner sin sjette restaurant i Drammen denne måneden. Majoritetsaksjonær Simon Simonnæs selger 50,1 prosent av aksjene i selskapet til MVI Fund I. Stefan Karlsson, som er partner i MVI, har stor tro på selskapet fremover.

 • Vi følger restaurantbransjen i Norge tett og registrerer at nordmenn spiser oftere og oftere ute. Los Tacos har et godt konsept og et stort utviklingspotensial som vi ser frem til å ta del i, sier Karlsson.

Vil doble antall restauranter i 2019
Los Tacos ble etablert i Bergen i 2012 av amerikaneren Brian Kovary, som senere fikk med seg den bergensbaserte investoren og mannen bak Asian Fusion kjeden SUMO. Kovary ble overrasket over nordmenns forkjærlighet for «fredagstaco» og mente at det norske markedet var overmodent for et restaurantkonsept tilsvarende Chipotle i USA. Nå ønsker selskapet å doble antall restauranter i 2019.

 • Så langt i år ligger vi an til å doble både omsetning og driftsresultatet sammenlignet med i fjor, noe som gir oss motivasjon og kapasitet til å vokse videre. Hvis ting går etter planen dobler vi til tolv restauranter i løpet av 2019, sier Karlseng.

I Juni 2017 kom EIK Gruppen inn på eiersiden i tacokjeden og snudde flere år med negative resultater. I 2017 endte Los Tacos med et årsresultat på 2,7 millioner kroner, og prognosene for 2018 viser at selskapet ligger an til å oppnå et resultat på over 5 millioner i år.

 • Samarbeidet med EIK har vært avgjørende for den sunne driften selskapet har i dag, og jeg vil understreke at dette ikke er slutten, men starten på vårt videre samarbeid. Jeg er veldig spent på å se hva de kan få til sammen med MVI fremover, sier Simon Simonnæ


Kontakt
Erlend Karlseng
Daglig leder EIK Gruppen
Telefon: + 47 988 78 841
E-post: ek@eikgruppen.no

 

Om EIK Gruppen

 

 • Etablert i 2014 av Erlend Karlseng, Hans Olav Ingholm og Simen Einebærholm, som da var studenter på Norges Handelshøyskole (NHH).
 • Startet som en festivalarrangør og står bak konseptene Landstreff Bergen og Fotballfeber. Har i dag en portefølje bestående av selskapene Nordic Festivals, Los Tacos, Vexo og tech-selskapet Tø
 • Trygve Hegnars investeringsselskap Periscopus kjøpte 20 prosent av aksjene i EIK Gruppen i 2017

 

Om MVI

 • MVI er en svensk oppkjøpsfond som investerer i små og mellomstore selskaper med et godt utviklingspotensial.
 • Stefan Karlsson og Daniel Nilsson Selskapet tok over ansvaret for PE-investeringer i 2011.
 • MVI har investeringsfondet MVI Fund I som fokuserer på nordiske investeringer med en omsetning på SEK 50-250m.
 • Selskapet har blant annet den tyske matvareprodusenten European Convenience Food Group, med 350 ansatte, som en del av sin portefø
 • Selskapet kjøpte majoritetsandelen av aksjene i den norske restaurantkjeden Los Tacos i oktober 2018.
Läs mer
18 sep 2018
MVI säljer Lakers Holding AB till Summa Equity

Pressmeddelande
Stockholm den 10e september 2018

 

MVI säljer Lakers Holding AB till Summa Equity

 

MVI har avyttrat Lakers Holding AB (”Lakers”) till Summa Equity. Transaktionen förväntas att slutföras under oktober månad efter konkurrensprövning i Norge.

 

Lakers startades av MVI i samarbete med Carl Hall (sedermera Styrelseledamot i bolaget) och Carl-Johan Callenholm (sedermera bolagets VD). Bolaget förvärvade initialt 3 verksamheter i Sverige och Norge. Detta följdes av ytterligare 7 förvärv i Norge, Sverige och Danmark. Bolaget har haft fin tillväxt både organiskt och via förvärv och har gått från 60 till 280 miljoner i omsättning. Nu efter 2 år och 8 månader har bolaget fullföljt sin affärsplan att bli en nordisk oberoende spelare inom pumpservice och eftermarknadsförsäljning av pumpar.

 

”MVI’s vision är att skapa nästa generations stabila medelstora tillväxtbolag i Norden. Jag upplever att Lakers har levt upp till alla dessa kriterier. Det är med varm hand vi nu lämnar över Lakers till nästa ägare för att fortsätta tillväxtresan”
Stefan Karlsson (Partner MVI)

 

MVI utvecklar svenskt näringsliv genom att investera i mindre bolag och underlätta deras tillväxt och därigenom bygga starka bolag i Sverige. MVI är erkänt duktiga på att genomföra kostnadseffektiva investeringar med god avkastning till ägarna. MVI arbetar aktivt med värdeskapande i sina bolag via sitt stora nätverk av seniora entreprenörer och industrialister.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

 

Stefan Karlsson, partner MVI.
Tel: +46 70 601 00 39, e-mail: stefan.karlsson@mvi.se

Läs mer
06 sep 2018
Art Clinic opens plastic surgery at the Sophiahemmet in Stockholm

Läs mer här.

Läs mer
03 sep 2018
Art Clinic recruits Vice President

Läs mer här

Läs mer
Nyheter för 2017
15 dec 2017
MVI önskar God Jul & Gott Nytt År!

I år skänker vi en gåva till UNICEFs arbete för barn på flykt.

gavobevis-mvi-equity-ab-en

Läs mer
26 jun 2017
Lättare, starkare och mer lönsam

Ökad brytkraft, mjukare grävrörelse och snabbare grävcykel utlovas med SMP Parts nya skopgeneration.

Ökad brytkraft, mjukare grävrörelse och snabbare grävcykel utlovas med Optiline, SMP Parts nya skopgeneration. Enligt tillverkaren innebär det minskat slitage på maskinen som därmed får ökad livslängd och sänkt bränsleförbrukning.

Sedan 1980 har SMP Parts utvecklat och tillverkat kringutrustning för olika typer av i första hand grävmaskiner. Framför allt rör det sig om snabbkopplingar, tiltrotatorer och skopor. Nu under våren har företaget, med produktion i Ilsbo, lanserat en helt ny generation skopor som i storlekar från 600 till 800 liter främst är avsedda för bärmaskiner från tretton till femton ton, även om de täcker ett något bredare intervall.

– Vi håller också på med att ta fram skopor för mindre maskiner, men de är inte klara för produktion än. En märkbar skillnad mot tidigare är att vi använder ett höghållfast stål. Det gör att vi kunnat reducera skopans vikt med tio procent, jämfört med våra tidigare rörbyggda skopmodeller, utan att prestandan försämrats, säger Tom Sahlén.

– För att skapa bästa möjliga balans mellan skopa och maskin används multipla radier i svepet. Det gör att maskinens brytkraft kan utnyttjas fullt ut, vilket är värdefullt för den som gräver i hårt material eller bryter upp sten. Designen ger en stabilare maskin och ökad hastighet i grävcykeln. Skoptakets längd ger dessutom en optimal spänningskoncentration som motverkar utmattning på utsatta punkter.
Den nya Optilineserien finns framtagen för S60-fäste och har presenterats för marknaden vid en tidpunkt som verkar närmast perfekt.

– Marknaden är glödhet. Trots att vi höjde budgeten kraftigt inför året ligger vi 20 procent över. Vi har försäkrat oss om att vi har produktionskapacitet tillgänglig om vår egen inte skulle räcka till. Det finns flera högklassiga produktionsanläggningar i Hälsingland så vi kan säkert klara vår målsättning att ha skopor på lager för att hålla nere leveranstiderna, säger Tom Sahlén.
Det är inte bara de mindre skoporna som efterfrågas. Inte minst finns ett intresse för större modeller i Norge där det bland annat testas två skopor på fem kubikmeter.

– De stora skoporna bygger på samma koncept som den skopa på 3,2 kubikmeter som vi visar i montern.
SMP Parts har också inlett ett samarbete med Leica Geosystems. De grävmaskiner som utrustas med företagets tiltrotator och styrsystemet Macs ST är automatiskt förberedda för Leicas Icon-system som utlovas ge föraren full kontroll och överblick över skopans placering och position via en display i förarhytten.
– Därmed kan maskinföraren själv utföra komplexa grävarbeten från hytten utan assistans från en kollega utanför, säger Tom Sahlén.

SMP Parts breddar utbudet av skopor med Optilineserien som utlovas öka produktiviteten och minska bränsleförbrukningen.

Källa: http://www.entreprenad.com/article/view/542783/lattare_starkare_och_mer_lonsam?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily#

Läs mer
17 maj 2017
MVI had a final closing in MVI Fund I

In April, MVI had a final closing of the private equity vehicle ”MVI Fund I AB”. MVI has a long history and was founded in 1992. The fund already has two portfolio companies, Lakers Holding AB and Pangolin AB.

MVI focuses on Nordic investments in growth companies with revenue between 50 MSEK and 250 MSEK. MVI has gradually acquired, built and sold companies. MVI is recognised to be able to perform cost-effective business with a good return to the investors. MVI works actively with value creation in its companies through its vast network of senior industrialists.

-”The MVI team look forward to continue our efforts to develop Swedish business by investing in small companies and facilitating their growth and thereby building strong companies in Sweden,” says Stefan Karlsson, Partner MVI Fund I AB.

9 companies have been acquired under Lakers Holding AB in Sweden and Norway thus far. Lakers focus on acquiring smaller companies within the pump sector.

Pangolin AB focuses on security installation and service companies. Three companies have been acquired thus far.

For further information, please contact:

Stefan Karlsson, partner MVI Fund I AB.

Tel: +46 70 601 00 39, e-mail: stefan.karlsson@mvi.se

MVI develops Swedish business by investing in small companies and facilitating their growth and thereby building strong companies in Sweden. MVI is recognized to be able to make cost-effective investments with a good return to the investors. MVI works actively with value creation in its companies through its vast network of senior industrialists.

 

Läs mer
27 apr 2017
Tobias Mattsson appointed new CEO of NordicFeel

Tobias Mattson will start in May and has been the commercial manager of NordicFeel in the past year.

”When I was recruited to NordicFeel almost a year ago, I quickly realized what potential and opportunity there was in this company and industry and since then I have been fully employed in developing processes and structures that now show results and are well ahead of the future. The challenge is adopted and together with other employees we will bring this to new heights”, says CEO Tobias Mattsson in a press release.

The company’s CFO, Lars-Olof Arvidsson, will also act as vice president and assume responsibility for operational processes.

Source:

http://www.smp.se/vaxjo/foretag-far-ny-vd/

Läs mer
12 apr 2017
Vd-skifte i SMP Parts

Rutinerad jämtlänning ny vd för SMP Parts.

Hans Hanses tar 1 juli över vd-stolen i SMP Parts, ett jobb som innebär stora utmaningar. Det växande företaget befinner sig i en mycket expansiv fas med stora förhoppningar om fortsatt tillväxt i både Skandinavien och delar av övriga Europa.

För ett par år sedan fick SMP Parts i Ilsbo nya ägare med stark ekonomi, lång erfarenhet av företagande och ett starkt driv att utveckla företaget. Med en stärkt ekonomi i ryggen började en resa som inneburit att företaget vuxit kraftigt under några år bland annat genom att satsa betydligt hårdare utanför Skandinavien. Förra året uttalades också det tuffa målet att dubbla omsättningen fram till år 2020.

Den som nu ska leda företaget i nästa fas, med start vid halvårsskiftet, är Hans Hanses från Östersund, en rutinerad företagsledare som inledde sin yrkeskarriär som egen företagare hemma i Jämtland. De senaste tjugo åren har han haft olika ledande befattningar där han ingått i ledningsgruppen och haft såväl resultat- som personalansvar.
Närmast kommer han från tjänsten som vd på Zepro som tillverkar och säljer bakgavellyftar för lastbilar och trailers. Bland tidigare uppdrag finns vd-jobb på Engcon Nordic och Mähler & Söner.

I grunden är Hans Hanses maskiningenjör, men har byggt på erfarenheten genom att bland annat studera organisation, ledarskap och ekonomi.
– Med Hans vid rodret får vi en kunnig och erfaren ledare som drivit flera tillverkande företag framgångsrikt under många år. Vi tror att Hans har både den kompetens och det driv som behövs för att ta SMP Parts till nästa nivå, säger företagets nuvarande vd Lars-Göran Stenberg.

SMP Parts knyter till sig rutinerade Hans Hanses som vd i bolaget med start vid halvårsskiftet.

Källa: http://www.entreprenad.com/article/view/432123/vdskifte_i_smp_parts?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily#

Läs mer
Nyheter för 2016
29 mar 2016
MVI Fund I is a member of SVCA

MVI Fund I is now a member of SVCA, an association for partakers in Private Equity (Buyout & Venture Capital) and a business angel networks.

Läs mer här.

Läs mer
Nyheter för 2015
12 dec 2015
NordicFeel och Nordicink har för femte året i rad utnämnts till Årets E-handlare

NordicFeel och Nordicink har för femte året i rad utnämnts till Årets E-handlare i kategorierna Skönhet och Hälsa samt Bläck och Toners.

– Vi är otroligt stolta över detta pris som är ett bevis på att vår satsning på kvalité och kundservice är viktig och framgångsrikt. Vi har idag över 700 000 kunder som handlar hos oss vilket gör oss till den största aktören på nätet vad avser parfym och andra skönhetsprodukter, säger NordicFeels VD Anders Sjöberg.

Läs mer här.

Läs mer
16 sep 2015
Ny Marknads- och Försäljningsdirektör på SMP Parts AB

Daniel Myrgren har utsetts till ny Marknads- och Försäljningsdirektör på SMP Parts AB. Han kommer närmast från tjänsten som försäljningschef och vice VD på Voith Turbo Safeset AB. Med drygt 15 års erfarenhet av såväl teknisk försäljning, ledarskap och global försäljning får Daniel en viktig roll i SMPs fortsatta internationella expansion.

Som Marknads- och Försäljningsdirektör kommer Daniel att ingå i koncernledningen och ha det övergripande ansvaret för SMP-koncernens marknadsföring, försäljning och eftermarknad.

Daniel Myrgren tillträder tjänsten den 1 januari 2016.

Läs mer här.

Läs mer
18 mar 2015
Harald Kjessler ny styrelseledamot i MVI Equity AB

Harald Kjessler valdes in som ny styrelseledamot på årsstämman i MVI Equity AB den 18 mars. Harald har en MBA från Lunds universitet och har över 25 års erfarenhet från finansbranschen där han har jobbat på bl.a. Trygg-Hansa och E. Öhman J:or Fondkommission.

MVI välkomnar Harald Kjessler in i styrelsen.

Läs mer
18 mar 2015
Tillväxt i de nordiska grannländerna för Nordic E-Commerce Group

Nordic E-Commerce Group växer i de Nordiska grannländerna.

Läs artikeln här.

Läs mer
09 mar 2015
Stefan Tilk ny styrelseledamot i Noxon

Stefan Tilk kommer att ingå i Noxons styrelse from Mars 2015. Stefan Tilk har 10 års erfarenhet från höga positioner inom VolvoGroup, 15 års internationell erfarenhet och har varit VD för Geveko. Stefan Tilk har en gedigen meritlista av att hantera internationella och mångkulturella företag, industriförsäljning i Nordamerika samt djup industriell kunskap.

Läs mer
03 mar 2015
SMP Parts går in på franska marknaden

SMP Parts kommer att lansera sina högkvalitativa verktyg och tillbehör för grävmaskiner samt grävlastare på den franska marknaden i vår.

Läs mer här

Läs mer
10 feb 2015
NECG förvärvar Beauty Planet

Nordic E-Commerce Group (NECG) förvärvar Beauty Planet från inkClub Development AB och fortsätter att driva tillväxt inom skönhetssegmentet på nätet.– Det här är ett förvärv med stora möjligheter för oss och som passar utmärkt in i vår struktur, säger Henrik Löfberg, VD på NECG.

Läs mer här

Läs mer
05 feb 2015
NECG förvärvar e-butiken Patroner.se

Nordic E-Commerce Group (NECG) förvärvar Patroner.se och fortsätter att växa inom segmentet Bläck & Toners på nätet. Bolaget som förvärvas har de senaste åren visat bra tillväxt men med negativt rörelseresultat, något som nu skall brytas och vändas till vinst.

Läs mer här.

Läs mer
Nyheter för 2014
19 dec 2014
Ny VD utsedd till SMP Parts AB

Lars-Erik Klas utses som ny VD för SMP Parts AB. Lars-Erik kommer närmast från tjänsten som chef för kartongtillverkningen på Iggesund Paperboard. Dessförinnan arbetade han som vice VD och teknikchef på Voith Turbo Safeset och som ansvarig för komponentverkstaden på Hiab.

Läs mer här

Läs mer
02 dec 2014
NordicFeel utses till Årets Marknadsförare

Växjöföretaget NordicFeel utsågs igår till Årets marknadsförare av Kronobergs marknadsförening, KROM.

Läs mer här

Läs mer
04 nov 2014
Karl-Emil Engström börjar på MVI

Karl-Emil har tidigare arbetat sju år på Grant Thornton, varav 3 år inom Corporate finance samt höll titeln auktoriserad revisor mellan åren 2011-2014. Karl-Emil har medverkat som rådgivare i över 35 företagsöverlåtelser och har en gedigen erfarenhet från transaktioner. Karl-Emil har en Magisterexamen i företagsekonomi från Stockholms Universitet.

MVI välkomnar Karl-Emil till teamet.

Läs mer
03 nov 2014
Ny VD Noxon

Styrelsen har utsett Jens Johansson till ny VD i Noxon AB. Jens är 38 år, har en civilingenjörsexamen från Chalmers och kommer närmast från en tjänst som Sales & Marketing Manager inom ABB-koncernen. Jens har 13 års industriell erfarenhet från ABB och tidigare befattningar inkluderar sälj- och marknads- samt affärsutvecklingschef för olika divisioner inom ABB. Jens började sin karriär som en Executive Trainee 2001 och har sedan dess kontinuerligt fått ledarutbildning inom ABB. Jens tillträder sin tjänst den 3 november 2014.

Läs mer
30 jun 2014
Förvärv av SMP Parts

MVI har tillsammans med Fouriertransform förvärvat SMP Parts AB som är en ledande konstruktör och tillverkare av utrustning och redskap för grävmaskiner och grävlastare. MVI tillsammans med Fouriertransform ser stor potential i bolaget och vill lägga större fokus på försäljning. Produkterna ska marknadsföras mer intensivt för att öka de internationella marknadsandelarna. Det långsiktiga målet är att SMPs produktion ska öka.

Läs mer här

Läs mer
01 jun 2014
Eichkamp add-on acquisition

Eichkamp makes an add-on acquisition of the competitor Karl Kemper. The owners of Eichkamp have worked focused to str
ucture a deal with the competitor Karl Kemper that was the most attractive add on acquisition in the German market for Eichkamp.

Läs mer
02 apr 2014
Kara Laliberté börjar på MVI

Kara har 5 års erfarenhet från finansbranschen och har tidigare jobbat på Oslo Børs samt marknadsplatsen Burgundy, där har hon arbetat som informationsansvarig samt affärsanalytiker. Kara har en kandidatexamen från KTH i Fastighet & Finans.

MVI välkomnar Kara till teamet.

Läs mer