Nyheter

Nyheter för 2021
18 feb 2021
SMP och Volvo i nytt samarbete

Ett nytt globalt partnerskap mellan SMP och Volvo, en ny teknisk utveckling för att få Volvos maskiner kompatibla med SMP Parts Tiltrotatorer.

Smart Connect är nya teknikens namn som ska göra det möjligt för maskin och tiltrotator att kommunicera både över funktionalitet och den tekniska datan.

Denna nya lösning kommer spara tid och ge mer noggrannhet, dessutom kommer maskinens orginaljoystick få all information presenterad på huvuddisplayen.

Läs mer om artikeln här

Läs mer
02 feb 2021
EFN gör inslag om PS Auction, och hur det är för entreprenörer att sälja sitt bolag till Private Equity

EFN, en ekonomikanal med fokus på börs, finans, privatekonomi, samhälle och företagande, har gjort ett reportage om PS Auction.

PS Auction grundades 1958 som auktionsfirman Pettersson och Son, men bytte ägarskap under tidigt 2000-tal. Efter ett rekordår 2019, steg MVI in som majoritetsägare under 2020.

Per Henriksson, CEO PS Auction, och Lars Liljedahl, tidigare huvudägare, delar i inlägget med sig av sina tankar kring affären. Per Henriksson menar att man kan kombinera det familjära med snabba beslutsprocesser för att utvecklas.

Följ gärna denna länk för att ta del av inslaget. Besök gärna även PS Auctions hemsida.

PS Auctions vision är att ”Fullt användbara produkter aldrig någonsin mer får gå till spillo”. Läs mer om PS Auctions affär på deras hemsida.

Läs mer
13 jan 2021
Hans Lidén ny styrelseordförande för SMP

”SMP Parts (”SMP”) nya VD kommer att börja i februari. Med vår nya ledningsgrupp på plats och genomförda investeringar i produktutveckling och produktion är bolaget redo för accelererad framtida lönsam tillväxt”, säger Daniel Nilsson, Partner på MVI och SMPs största ägare. ”Utöver det är jag mycket glad över att kunna meddela att Hans Lidén kommer att ta över som ordförande fr o m januari 2021. Med Hans gedigna industriella kunnande så tar vi nästa steg i att förstärka SMPs lokala och internationella marknadsnärvaro. Försäljning till OEM-kunder är ett viktigt område och Hans har mycket stort kunnande kring detta från sin tid inom industrin. Ökat fokus på OEM försäljning är ett viktigt steg för att göra SMP till marknadsledare inom grävmaskinsredskap”.

”Vi skulle också vilja ta tillfället i akt att tacka vår avgående ordförande Finn Johnsson. Under hans tid som ordförande har SMP nästan dubblats i storlek, stärkt sin internationella position och lanserat många nya produkter. Vi förväntar oss en mycket stark utveckling framåt givet den solida grunden vi nu har”, säger Mattias Silfversparre (Fouriertransform ABs representant och näst största ägare i SMP) och Daniel Nilsson.

Finn Johnsson kommenterar ”Efter sex år som ordförande har vi nu levererat på vår strategiska plan och lagt en bra grund för framtida framgångar. Vi har en ny VD samt ledningsgrupp på plats och bra momentum. Då vi nu har etablerat en stark grund så är det mycket tryggt att lämna över stafettpinnen till Hans Lidén. Hans har en lång och framgångsrik karriär bakom sig i svensk industri och jag är övertygad om att han har rätt profil att leda SMP till framtida framgångar. Det har varit en ära för mig att jobba med SMP och önskar Hans och bolaget ett varmt lycka till”.

Hans Lidén ”Vi har en stark ledningsgrupp på plats och sporrande planer att bli marknadsledande i vår industri. Jag är mycket entusiastisk över möjlighet att vara en del av bolagets tillväxtresa. Vi ska bli det första valet för båda slutanvändare, distributörer och OEM”

För mer information, vänligen kontakta:

Daniel Nilsson, Partner MVI
+46 (0) 70 655 78 52, daniel.nilsson@mvi.se

Find a press release in English by following this link

Find the original press release on SMP’s website

Läs mer
08 jan 2021
Hemma Bäst Gruppen förvärvar Driftia Förvaltning & Driftia El

Hemma Bäst Gruppen expanderar i Stockholm genom förvärvet av Driftia Förvaltning & Driftia El

Norrköping, den 2021-01-05

Hemma Bäst gruppen förvärvar Driftia Förvaltning och Driftia El i Stockholm. Driftia Förvaltning etablerades 1993 och har sedan dess varit helt fokuserade på att erbjuda fastighetsförvaltnings-tjänster på Stockholmsmarknaden. Bolaget har vuxit under åren och omsätter idag ca SEK 80m med 70 medarbetare. Driftias tidigare delägare, främst bestående av bolagets grundare och övriga nyckelmedarbetare, återinvesterar och blir betydande delägare i Hemma Bäst gruppen.

Genom förvärvet av Driftia får Hemma Bäst gruppen en stark position på BRF-marknaden i Stockholmsområdet och når en total omsättning om strax under SEK 250m. Driftia kommer från och med nu att kunna erbjuda gruppens alla tjänster, inklusive ekonomisk förvaltning, och får också möjlighet att erbjuda sina kunder den marknadsledande IT-plattformen Realnode.

”Det är glädjande att få med ett sådant välrenommerat bolag som Driftia i Hemma Bäst gruppen. I och med detta får vi även en väldigt stark närvaro i Stockholmsområdet. Tillsammans står vi i gruppen för närvarande, lönsamhetsskapande och skalbar förvaltning – för nya generationens fastigheter, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar.” – säger Magnus Jansson, styrelseordförande Hemma Bäst

”Det känns både tryggt och spännande att fortsätta utvecklingsresan för Driftia Förvaltning och Driftia El inom Hemma Bäst familjen.”  – säger Peter Almroth, en av tre grundare till Driftia Förvaltning

Hemma Bäst gruppens affärsidé är närvarande, lönsamhetsskapande och skalbar förvaltning – för nya generationens fastigheter, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Vi tror på digitalisering och att underlätta för fastighetsägaren och de boende att förvalta sin fastighet och har för det ändamålet utvecklat en egen IT-plattform för våra kunder.

Find the English version of this press release by following this link.

Läs mer
04 jan 2021
Christian Bylock börjar på MVI

Christian Bylock är sedan slutet av 2020 en del av MVI, och stärker investeringsteamet med nyckelkompetens.

Christian har tidigare arbetat 8 år på BDO, varav två år inom revision och 6 år inom Corporate Finance med fokus på finansiell due diligence samt värdering, och har en gedigen erfarenhet från transaktioner och entreprenörsledda företag. Christian har en Master i företagsekonomi från Göteborgs universitet.

MVI välkomnar Christian till teamet.

Find the press-release in English through this link

Läs mer
Visa fler