Vilka vi är

Vi är först och främst entreprenörer. Vårt team har lång erfarenhet av att starta, bygga och utveckla många olika verksamheter och kan anpassa sig snabbt till nya villkor och möjligheter.

Vi är ett diversifierat, pragmatiskt och entreprenörsdrivet team med ett imponerande nätverk. Vi delar alla passionen för att utveckla bolag, och vi är måna om att alla ombord ska ha kul också.

Meningsfullt arbete är viktigt. Det betyder att man förändrar något till det bättre. För att göra det, behöver vi människor som bryr sig, människor som stiger upp på morgonen uppfyllda av sitt syfte, och som med passion och uthålligheten gör ett arbete som är viktigt.
Stefan och Daniel
Våra delägare, Stefan Karlsson och Daniel Nilsson, träffades för många år sedan på EQT i Stockholm. De har båda en lång erfarenhet från att ha arbetat med hundratals globala och nordiska projekt och transaktioner i finans- och riskkapitalvärlden. Men det som verkligen sammanförde dem var passionen för att utveckla bolag. Denna passion och viljan att komma närmare bolagens verkligheter gjorde att de tog steget ut ur bekvämlighetszonen och blev entreprenörer under de kommande tolv åren. 2011 tog de över MVI för att skapa nästa generationens nordiska bolag.
Teamet
“Jag brinner verkligen för att utveckla och växa bolag, särskilt då de har en så stark inverkan på vårt samhälle.”
“Jag uppskattar det kreativa i vårt arbete – att kombinera insikter, idéer och kompetenser som skapar nya vägar att utveckla bolag.”
“Det är väldigt inspirerande att arbeta nära entreprenörer. Deras driv och kreativitet skapar verkliga värden för människor. Jag ser min roll som katalysator; att kanalisera deras energi på ett sätt som utvecklar bolagen.”
“MVI är väldigt bra på att supporta tillväxt, de varit med på många tillväxtresor, såväl organiska som förvärvsdrivna. Det unika med MVI är partnerskapet med entreprenören, där skiljer man sig från större fonder som ofta ser ledningen som mer utbytbar.
Advisory board
Vårt nätverk
MVI har ett stort nätverk, även utanför Norden, som adderar en viktig kompetens och erfarenhet till våra bolag. De är industrialister, entreprenörer, seniora rådgivare och styrelsemedlemmar från en rad olika branscher och bolag. De hjälper oss främst med att identifiera bra investeringsmöjligheter, strategiska utvärderingar, bolagsbesiktningar, rekrytering, tillsättande av styrelseledamöter och interimbefattningar.