nyheter
November 12, 2020
nyheter
November 12, 2020
uttalande

Styrelsen i SMP Parts har utsett Patrik Lindqvist till ny VD och koncernchef för SMP Parts. Tillträde kommer ske under kvartal 1, 2021. Han efterträder Jonas Lindström, som kommer att återgå till sin tidigare roll som produktionschef vid samma tillfälle.

Patrik Lindqvist är för närvarande chef för Retail Emea på Dometic. Han har under åtta (8) år på Dometic skaffat sig en gedigen erfarenhet från ett ledande och börsnoterat industriföretag. På Dometic har han jobbat med att bygga lönsamma affärer nära kunden. Han har dessutom utvecklat solid kunskap inom skalbar produktion, eftermarknad och sortimentsbredd. Före Dometic jobbade Patrik med affärsutveckling på Sandvik Materials Technology. Patrik Lindqvist har en Masterexamen från Linköpings Tekniska Högskola och har även studerat Executive Management programmet på Handelshögskolan i Stockholm. Patrik har dessutom varit VD för ett av Dometics dotterbolag i Tyskland och talar flytande tyska.

”SMP Parts är ett fantastiskt företag med kompetenta medarbetare och högkvalitativa och innovativa produkter. Det är ett ledande företag inom grävmaskinstillbehör och det enda företaget som tillverkar hela sortimentet i en fabrik. Jag känner mig otroligt laddad och glad inför att tillsammans med företagets medarbetare fortsätta på den inslagna vägen med internationell tillväxt och nya innovativa produkter som vår FOC-serie. Att leverera hög och jämn kvalitet i tid och att ständigt vara nära våra kunder som deras främsta rådgivare är vår högsta prioritet”, säger Patrik Lindqvist.

I en kommentar säger SMP Parts styrelseordförande Finn Jonsson: ”Det är mycket glädjande att Patrik Lindqvist valt att komma till oss på SMP Parts. Patrik har under de senaste åren haft en mycket framgångsrik karriär på Dometic. Han har erfarenhet från ett mycket framgångsrikt börsnoterat företag där han skapat lönsam tillväxt genom att ligga nära kunden. Detta kommer att vara till stor nytta för SMP Parts och våra kunder.”

Daniel Nilsson, styrelseledamot i SMP Parts tillägger: ”Patrik Lindqvist har en fantastisk drive och personlighet och vi ser verkligen fram emot att jobba tillsammans som ett team framåt. Patrik har den framåtanda och kunskap som behövs för att göra SMP Parts till den ledande leverantören av grävmaskinsredskap. Det är en kraftig strukturell tillväxt i branschen drivet av behovet att höja produktiviteten i byggindustrin samt öka säkerheten för alla arbetare på en byggarbetsplats. SMP är unikt positionerat för att lösa detta effektivt åt våra kunder. Nästa steg är att ytterligare ta tillvara på de möjligheter som ny digital teknik ger. Med Patrik som ny chef ser vi fram emot att göra denna resa tillsammans.”

FÖRFATTARE
fler nyheter
nyheter
January 25, 2024
nyheter
January 25, 2024
Treeco Group stärker sin position genom förvärv av Rögle Plantskola
nyheter
January 19, 2024
nyheter
January 19, 2024
MVI utökar investeringsteamet
nyheter
January 15, 2024
nyheter
January 15, 2024
Freedom Group stärker sin position i Västsverige